Pomozte nevidomým šachistům účastnit se Světových her

Vážení šachisté a šachistky,

dovolte mi se na Vás obrátit s prosbou o finanční pomoc těžce zrakově postiženým šachistů Josefovi Polnarovi a Taťáně Polnarové, kteří se od 18.08. – 28.08.2023 budou účastnit mezinárodního šachového turnaje v rámci IBSA World Games Birmingham ( https://www.ibsagames2023.co.uk ). Světové IBSA hry jsou druhým nejvýznamnějším závodem mezi zrakově postiženými.

Náklady na účast jednoho sportovce na tento turnaj činí 1200 GBP + plus letenky. Vzhledem k tomu, že doposud není zřejmé kolik NSA na tuto akci přispěje. Český svaz zrakově postižených sportovců vyhlásil veřejnou sbírku na podporu celé výpravy. Dárce krom dobrého pocitu obdrží potvrzení o přijetí daru.

https://www.donio.cz/pomozte-nevidomym-sportovcum-ucastnit-se-svetovych-her

Josef a Táňa se posledních 19 let věnují organizaci a propagaci šachu mezi zrakově postiženými v Praze a okolí. Každoročně pořádají v listopadu turnaj pro dospělé a v prosinci pro mládež. Turnajů se průměrně účastní 20 zrakově postižených šachistů z Čech, Moravy, Slovenska a Polska.

V loňském roce se jim podařilo uspět na mezinárodní šachovém turnaji zrakově postižených v Monaku, kde Josef obsadil první místo a Táňa druhé místo mezi ženami.

V srpnu před odjezdem na světové hry v Birminghamu IBSA World Games se utkají se zdravými šachisty na turnaji Prague Open 2023–B, kde mezi 110 sportovci budou bojovat o cenné kovy.

Předem děkuji za Vaši podporu Ing. Josef Polnar – předseda TJ Zora Praha z.s.

 

Josef Polnar

 

Taťána Polnarová

 

Monako 2022 – předávání medailí