Hlavní obsah

Vícebojařka Thiamová léčí Achillovu šlachu a její obhajoba zlata z MS je nejistá

Dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa ve víceboji Nafissatou Thiamová se potýká se zraněním Achillovy šlachy a její účast na letošním světovém šampionátu v Budapešti je nejistá. Osmadvacetiletá Belgičanka, která by měla v Maďarsku obhajovat loňský triumf z Eugene, odstoupila z víkendového domácího šampionátu a podle belgického svazu stále nepotvrdila účast na MS.

Foto: Jan Kucharčík

Belgičanka Nafissatou Thiamová na archivním snímku.

Článek

Thiamová vynechala také nedávné mítinky Diamantové ligy v Monaku a Londýně. Zdravotní potíže potvrdil i její trenér Michael Van der Plaetsen. "Uvidíme, jak budou její šlachy reagovat na nadcházející intenzivní tréninky. Zánět šlach nikdy nepřijde ve správný čas. Pokud neuberete, může se vše zhoršit," řekl Van der Plaetsen listu Le Soir.

Rodačka z Bruselu triumfovala v sedmiboji na posledních dvou olympijských hrách v Riu de Janeiro (2016) a Tokiu (2021). V Budapešti by obhajovala loňské zlato z Eugene, předtím také uspěla v roce 2017 v Londýně. Letos v březnu se Thiamová stala novou držitelkou halového světového rekordu v pětiboji, na mistrovství Evropy v Istanbulu zvítězila s výkonem 5055 bodů.

Mistrovství světa v Budapešti se koná od 19. do 27. srpna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články