bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Práce pro kámoše? Agent McDavida dostal vysokou funkci ve vedení Oilers

4. srpna 2023, 9:55

David Zlomek

Na první pohled se to může zdát jako podezřelá záležitost, ale právně je všechno v pořádku. Není však sporu o tom, že když se Jeff Jackson stal v Edmontonu ředitelem hokejových operací, vztah s Connorem McDavidem hrál velkou roli.

Jako agent totiž zastupoval prívě například Connora McDavida, Alexe DeBrincata nebo Aarona Ekblada. S vedením Oilers má přímou zkušenost, jelikož to byl právě Jackson, kdo vedl jednání o osmiletém prodloužení smlouvy na 100 milionů dolarů, kterou McDavid podepsal v roce 2017. 

Pro Jacksona to byl velký úspěch, jelikož kapitán Oilers byl nejlépe placeným hráčem ligy předtím, než hvězda Colorada Nathan MacKinnon uzavřel v minulé sezoně osmiletou smlouvu na 100,8 milionu dolarů. 

Ve své funkci v kanceláři Oilers bude Jackson dohlížet na všechny aspekty činnosti organizace na úrovni NHL, AHL a WHL a zároveň bude přímo podřízen majiteli a předsedovi představenstva Darylu Katzovi.

"Je to velký závazek pro dlouhodobý úspěch naší organizace," řekl Katz. "Jeff má dobře zavedené vztahy napříč NHL, včetně silného vztahu s generálním manažerem Kenem Hollandem.“ 

"Přináší obrovský přehled v oboru, znalosti a vůdčí schopnosti vybudované díky jedinečným kariérním zkušenostem, které jsou pro tuto vedoucí roli ideální. Rozumí tomu, co je potřeba k vybudování elitní organizace v moderní NHL, a bude úzce spolupracovat s Kenem a celým naším týmem, aby Oilers měli co největší šanci na vítězství," dodal Katz.

Holland bude i nadále zastávat funkci GM a prezidenta hokejových operací a bude se zodpovídat Jacksonovi.

Osmapadesátiletý Jackson hrál v NHL, ke svému poslednímu zápasu nastoupil v sezoně 1991/92. V roce 2006 nastoupil do týmu Toronto Maple Leafs jako asistent GM. O čtyři roky později se stal agentem NHL a pomohl založit přední agenturu Wasserman Hockey.

"Nedokážu si představit zajímavější klub, ke kterému bych se mohl připojit, ani lepší příležitost, kde bych mohl uplatnit všechno, co jsem se za poslední tři desetiletí v NHL a kolem ní naučil," řekl Jackson.

Jacksonovým prvním klientem v NHL byl Sam Gagner, kterého Oilers draftovali v roce 2007 jako šestého hráče v pořadí.

McDavid zůstane klientem Wasserman Hockey, jeho agentem se stal Judd Moldaver. Do konce stávající smlouvy mu zbývají tři roky. Mimochodem, Moldaver zastupuje také střelce Maple Leafs Austona Matthewse.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.