Sport 5 může přijít o licenci, udělal proto očekávaný tah

pátek, 4. srpna 2023, 10:55 TV, Aktuality MediaGuru

Už více než tři týdny nemohou televizní diváci naladit vysílání tematického kanálu Sport 5, které bylo přerušeno ve středu 12. července.

Kromě placených služeb byl Sport 5 k dispozici bezplatně i v celoplošném DVB-T2 multiplexu 24. Foto: Shutterstock

Kromě placených služeb byl Sport 5 k dispozici bezplatně i v celoplošném DVB-T2 multiplexu 24. Foto: Shutterstock

Už více než tři týdny nemohou televizní diváci naladit vysílání tematického kanálu Sport 5, které bylo přerušeno ve středu 12. července. Podle vyjádření Petra Schreiera, výkonného ředitele Sportu 5, jde o technický problém, který ukazuje na přerušení vysílání na delší dobu. Provozovatel však nezdůvodňuje, co situaci způsobilo a proč označuje situaci jako „komplikovanou“.

„V tuto chvíli věc řešíme a pokud najdeme cestu k obnovení vysílání, budeme Vás obratem informovat,“ uvádí provozovatel Sportu 5.

Operátoři, které oslovila redakce MediaGuru.cz a stanici ve svých nabídkách šířili, nemají aktuálně o aktivitách provozovatele žádné informace. V obnovení samotného vysílání ale podle svých slov příliš nevěří.

Zákon o provozování rozhlasového a televizního vysílání na podobné situace myslí. „Provozovatel vysílání je povinen oznamovat Radě, že došlo k technickým překážkám vysílání, které mu brání ve vysílání,“ uvádí dokument, případně říká, že provozovatel je povinen požádat Radu o předchozí souhlas s každým přerušením vysílání z jiných důvodů než uvedených výše.

-lukpol-