Poslední rozloučení s Janou Šulcovou obrazem: Přišla řada známých tváří

Pohřeb Jany Šulcové
Pohřeb Jany Šulcové
Foto: Profimaedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 4. 8. 2023

Je to přesně týden, co se herecký svět ponořil do smutku. V šestasedmdesáti letech náhle odešla do hereckého nebe výborná herečka i skvělá žena Jana Šulcová. Zprávu o smrti své maminky potvrdila na sociální síti Facebook hereččina dcera Rozálie Víznerová. V pátek se konalo poslední rozloučení s legendární umělkyní v krematoriu Motol, na které dorazila řada kolegů a přátel. V den jejího skonu redakce ŽivotvČesku.cz oslovila herce Pavla Nového, který reagoval SMS zprávou, a to ve smyslu, že jeho kolegyně tu pro něj bude navždy. 

Herečka, kterou si diváci pamatují především díky roli Kateřiny v komedii století S tebou mě baví svět, odešla dle slov své dcery zdravá. 

"Nikdo to nečekal, protože byla zdravá. Netrápila se a naštěstí jsme u ní mohly být obě dvě dcery. Snažily jsme se zavolat záchranáře, ale ti už jí nedokázali pomoci," uvedla před pár dny pro deník Blesk.cz dcera Rozálie, kterou měla herečka s bývalým manželem a hercem Oldřichem Víznerem. Ohledně toho, co způsobilo, že Jana Šulcová náhle odešla do hereckého nebe, uvedla, že patrně šlo o srdeční selhání.

Redakce ŽivotvČesku.cz kontaktovala v den jejího skonu Pavla Nového, který pouze reagoval SMS zprávou, jak na svou kolegyni, se kterou se objevil v komedii století, bude vzpomínat.

"Jen v tom dobrém. Je a vždy bude skvělá. Pro mě je tu stále," uvedl pro ŽivotvČesku.cz herec a z jeho slov bylo znát, že ho úmrtí kolegyně silně zasáhlo.

Poslední rozloučení se konalo v motolském krematoriu ve čtvrt na pět odpoledne, o čemž podle deníku Blesk do poslední chvíle nikdo kromě pozvaných nevěděl. I tak se s umělkyní přišla rozloučit celá řada jejích kolegů a přátel.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.