Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Leonardo Vandame bude zápasit v Red Face | foto: instagram.com

Organizace Red Face oznámila další bizár. Utkají se spolu dva muži s váhovým rozdílem 142 kilo

Red Face se snaží zajistit si sledovanost a nově proto vedení oznámilo další zápas. Leonardo Vandame, který váží 55 kilogramů, bude zápasit se 197 kilovým mužem, který si říká B.I.G. Lidé oznámený zápas neuvěřitelně zkritizovali a někteří ji dokonce označili za nejhorší organizaci vůbec. Skružná se vrátila z Thajska do Čech a trénuje s Dostálovou.
  17:00

Organizace Red Face, která musela zcela změnit svůj původní koncept, kdy se zápasníci měli navzájem fackovat, neměla se svým prvním galavečerem příliš velký úspěch. Navzdory tomu se vedení rozhodlo, že organizaci nezruší a bude i nadále pokračovat v pořádání galavečerů. Bylo ale nad slunce jasné, že pokud chtějí vzbudit větší zájem než při posledním galavečeru, budou muset přijít s něčím opravdu speciálním a to se také stalo. Dosud největším bizárem totiž nejspíš bude nově představený zápas, který by se mohl symbolicky nazvat „Zápas Davida a Goliáše“.

„Jste naprosto zbytečná organizace. Měli byste Red Face zrušit, protože jinak zkrachujete,“ hodnotí většina lidí organizaci. Právě kvůli extrémnímu množství podobných komentářů muselo vedeni organizace přijít na způsob, jak alespoň trochu snížit kritiku a zároveň přilákat co největší možný počet diváků.

Minulý galavečer totiž sledovalo žalostně málo lidí a vedení organizace jistě pochopilo, že pokud chtějí s Red Face prorazit, budou muset řadu věcí změnit. Na základě toho oznámili hned několik zápasů, kde se mají objevit influenceři a zároveň opět nevynechali ani bizár. Tentokrát ale přišli s opravdu nečekaným nápadem.

Proti sobě se totiž postaví dva zápasníci, kteří vystupují pod přezdívkou Leonardo Vandame a B.I.G. Jejich zápas je speciální v tom, že Vandame váží 55 kilogramů, zatímco B.I.G. neuvěřitelných 197. Mezi oběma zápasníky je tedy enormní váhový rozdíl a scénář je v podstatě jasný. B.I.G. se nejspíš bude snažit využít své váhové převahy a pokusí se Vandama položit na zem, kde ho následně ukončí.

To si jeho protivník určitě uvědomuje, on sám ale také může překvapit. Na svůj Instagram totiž přidal několik videí, ve kterých předvádí různé kombinace kopů a úderů. Vypadá přitom sice velmi dobře, umět správnou techniku ale pokaždé nestačí.

Je v podstatě jasné, že oba zápasníky si organizace vybrala pouze proto, že jejich zápas bude jeden velký bizár. Rozhodně to nebylo kvůli tomu, že by jeden nebo druhý mohli organizaci propagovat před svými sledujícími. Vandama totiž sleduje pouze 25 lidí a B.I.G. dokonce instagramový profil nemá vůbec. Oba tedy organizaci přispějí pouze tím, že se spolu utkají v nelítostném zápase. A jaké jsou reakce na nově představený zápas? „Na tyhle sr*čky přece nemůže žádný fanoušek bojových sportů dobrovolně koukat. A to jsem si říkal, že Clash je totální dno,“ komentují oznámený zápas znechuceně lidé.

Pokud si tedy vedení chtělo tímto zápasem získat srdce fanoušků bojových sportů, rozhodně se jim to nepovedlo. Spousta lidí ale přeje vítězství Vandamovi, který své jméno převzal od slavného herce Jean-Claude van Damma, od kterého také zkopíroval techniku kopů. Zápas byl ale opět oznámený až na poslední chvíli a přesně kvůli tomu se i při prvním galavečeru na organizaci valila obrovská kritika. Tehdy se totiž měnily zápasy jen pár dní před galavečerem a Red Face také tím přišlo o početnou část diváků.

Vedení se také pokusilo oživit organizaci tím, že do svého zápasnického týmu přijalo Žanetu Skružnou, která před časem odcestovala do Thajska, aby trénovala po boku UFC zápasnice Lucie Pudilové. Skružná už je nyní zpět a trénuje s Michaelou Dostálovou, která zápasila v organizaci Oktagon a také v Clash of the Stars. Bývalou účastnici reality show Love Island čeká velmi nebezpečná soupeřka, která už nějaké zkušenosti s bojovými sporty má. Postaví se jí totiž Dagmar Kubinová, která je zase známá z reality show Farma.

Zápasnická karta už je v podstatě zaplněná, ale může se klidně stát, že se bude odehrávat stejný scénář, jako při prvním galavečeru, kdy se na poslední chvíli s kartou zamíchalo. I když chce Red Face působit jako seriózní organizace, snaží se diváky zároveň nalákat na bizár, který jim má zajistit sledovanost. Zatím navíc nebyl oznámený žádný zápas, ve kterém by se dvě slečny plácaly přes zadek. Po minulé zkušenosti s takovým stylem zápasu promotéři avizovali, že se ho diváci dočkají i na druhém galavečeru. Možná se tedy oznámí na úvodní tiskové konferenci, která se bude konat 9. srpna v Galerii Harfa v Praze.