Sleduj nás

Nejvyšší čas to zabalit. UFC legenda má pro Jana Blachowicze špatnou zprávu

Nejvyšší čas to zabalit. UFC legenda má pro Jana Blachowicze špatnou zprávuFoto: UFC

Že se Jan Blachowicz ještě někdy vrátí na vrchol divize polotěžké váhy UFC, to je údajně jen jeho mylná představa.

Je to bývalý šampion, který jako první v UFC připravil porážku Israelu Adesanyovi. Na KO porazil Dominika Reyese, Coreyho Andersona či Lukeho Rockholda, ale ty časy jsou už dávno pryč. Dnes je Blachowicz jen pouhým stínem svého starého já, které to nezvládá již především fyzicky. A to je věc, která se nedá přehlédnout a bohužel ani zvrátit.

“Víte, že já jsem tím posledním, kdo by chtěl někoho posílat do důchodu, ale v případě Janka pomalu nevidím jinou možnost. To, jak strádá fyzicky, je bohužel výsledkem pokročilého věku,” vysledoval bývalý šampion dvou hmotnostních kategorií a nynější zápasový analytik či komentátor Daniel Cormier.


“Tohle je věc, která jednou potká každého z nás. Člověk stárne, reflexy se zpomalují, ta výbušnost není taková. Tihle postojáři tím trpí více. Člověk musí být ve svých zápasech chytřejší a takticky vyspělejší, ale jak jsme mohli vidět v Janově duelu s Alexem Pereirou, ani to nestačilo,” všiml si Cormier.

“Myslím si, že se Jan proti Alexovi snažil, jenže už nepočítal s tím, že mu jeho soupeř bude schopen na zemi vzdorovat. Lidé dost podcenili Alexův grappling. No a v postoji potom nebylo co řešit. To už nebyl ten starý Blachowicz, jakého ho známe,” zanalyzoval někdejší slavný šampion během svého pravidelného podcastu DC & RC show.


Dnes již čtyřicetiletý Jan Blachowicz tak ke své smůle prohrál třetí z posledních svých čtyř zápasů, a to se ještě jeho výhra s Aleksandarem Rakičem zrodila po smolném zranění soupeře. Teď ho navíc čeká návrat mezi linii dravých zabijáků, kteří ho k opětovnému boji o pás jen tak nepustí. A jak už Daniel Cormier naznačil, může si v duelu s nimi podobně jako Tony Ferguson, který také neví, kdy skončit, jen zkazit reputaci.


Další články