InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trenér florbalistů Marek Jiřík: Cíl je pro nás jasný – postup do play off

MILEVSKO – Na konci března se splnil sen Došwiháků. Místní A tým dotáhl svou pohádku ke kýženému postupu do třetí nejvyšší soutěže u nás. Postupové oslavy jsou ale minulostí a Došwiháci už se chystají na velice náročnou sezonu, která je čeká v Národní lize. Ambiciózní tým chce ale postoupit do play off. O aktuálním dění v áčku nás informoval hlavní kouč milevských mužů Marek Jiřík, který do města vzduchotechniky dojíždí ze Strakonic. Kompletní rozhovor přineseme ve středečním vydání Milevských novin.

Probíhá zatím příprava podle plánů? Jaký jste si pro hráče přichystali program?
Dobrá otázka na začátek. Vím, že Lukáš Dolejš a Zdenda Plocha udělali maximum pro to, aby byli kluci po fyzické stránce výborně připraveni. Letní příprava začala 12. června, kdy se hráči začali připravovat venku na ovále. Teď v srpnu už přecházíme převážně do haly a budeme ladit taktickou stránku hry.

Jakých turnajů a přípravných zápasů se ještě před startem sezony zúčastníte?
Letos jedeme na Czech Open do Prahy. Jedná se o jeden z největších turnajů na světě. Do skupiny jsme dostali soupeře z Česka, Finska a z Německa.

Projde tým nějakým posílením, nebo jaké proběhly či proběhnou změny v kádru?
Popravdě se letos hledaly posily velmi obtížně, jelikož jsem si už loni všechno „nejlepší" vybral. Ale i na tuto sezonu jsem samozřejmě měl vyhlídnuto pár hráčů, které jsem oslovil. Bohužel to s nimi nevyšlo. Naštěstí může Došwich pořád těžit ze svých nadaných odchovanců, takže i letos přichází pár velmi zajímavých hráčů z dorostu, kteří se v budoucnu stanou stabilními hráči A týmu. Ale nebyl bych to já, kdybych neměl ještě nějaké eso v rukávu. Myslím, že se možná mají fanoušci na co těšit...

Celý zbytek rozhovoru přineseme ve středečním tisku. Jiřík prozradí, jak probíhaly oslavy, jestli ještě přetrvává postupová euforie, nebo do jaké míry zná Národní ligu. A nemůže být problémem nedostatek zkušených hráčů? Čtěte Milevské noviny!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace