Hlavní obsah

Golfista Glover získal v Greensboro pátý titul na okruhu PGA Tour

Golfista Lucas Glover zvládl koncovku deštivého turnaje Wyndham Championship v Greensboro a získal pátý titul na okruhu PGA Tour. Třiačtyřicetiletý Američan zvítězil se skóre -20 o dvě rány před krajanem Russellem Henleym a Korejcem An Pjong-honem. Další Američan Billy Horschel, jenž se s Gloverem po třech kolech dělil o vedení, se po finálovém dni propadl na čtvrtou příčku.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Golfista Lucas Glover s trofejí.

Článek

Díky vítězství na poslední akci hlavní části sezony PGA Tour se Glover posunul v pořadí FedEx Cupu a kvalifikoval se do další fáze. Ta bude pokračovat už příští týden turnajem v Memphisu.

Glovera ve finále nerozhodilo ani přerušení na více než dvě hodiny ve chvíli, kdy nejlepší čtveřici zbývalo odehrát poslední čtyři jamky. V té době se spolu s Henleyem dělil o vedení s náskokem dvou ran před An Pjong-honem. Na rozdíl od soupeře ale závěr i díky šťastnému odrazu na poslední jamce zvládl a vybojoval první trofej od roku 2021.

DeChambeau se při vítězství v sérii LIV Golf blýskl kolem na 58 ran

Američan Bryson DeChambeau dokázal jako čtvrtý golfista v historii zahrát na turnaji některého z elitních okruhů kolo na 58 úderů a v Greenbrieru si zajistil premiérové vítězství v seriálu LIV Golf. Na posledních čtyřech jamkách nedělního třetího kola zahrál De Chambeau birdie a vyhrál se skóre -23 o šest ran před Mitem Pereirou z Chile.

Na hřišti s parem 70 DeChambeau zářil celý víkend. Po úvodním kole, které absolvoval na 68 ran, se v sobotu blýskl výkonem o sedm úderů lepším. V neděli ubral ještě další tři rány a za vítězství v individuální soutěži inkasoval prémii čtyři miliony dolarů.

Před ním zvládl stejný výkon Jim Furyk v roce 2016 na turnaji PGA Tour Travelers Championship, v sérii Japan Golf Tour zahráli kolo na 58 ran Rjo Išikawa v roce 2010 na The Crowns a Kim Song-hjon v roce 2021 na Golf Partner Pro-Am.

Reklama

Související témata: