Bývalí hráči Motoru se vrátili na místo činu. Ale jako videotrenéři

Adam Přibyl a Tomáš Pařízek | Foto: hcmotor.cz

Českobudějovický realizační tým prošel přes léto výraznými změnami. Noví jsou i videotrenéři, Vladimíra Mizeru ve funkci nahradili bývalí hráči Motoru Tomáš Pařízek s Adamem Přibylem.

„Vzniklo to vlastně úplně náhodou. V rámci své práce totiž nabízím v hokejovém prostředí video analytický software. Spojil jsem se kvůli tomu s Jirkou Novotným a chtěli jsme to blíže probrat. On mě na to konto oslovil s nabídkou, zda bych neměl zájem o pozici videookouče,“ líčí na klubovém webu 29letý Pařízek.

Jelikož ale stále hraje za německý Waldkirchen, sám by to nezvládal. „Jedinou možností tak pro mě bylo, aby mi někdo pomáhal. Klub s tím nakonec souhlasil, a tak mě napadlo oslovit kamaráda Adam Přibyla, který to bude dobře zvládat. Je ze Soběslavi a jeho práce mu umožní se mnou alternovat,“ prozrazuje.

„Nabídka mě zaujala jako příležitost dostat se zase k něčemu novému ohledně hokeje, u kterého jsem strávil velkou část života. Na návrat k budějovickému hokeji se těším. Je to pro mě výzva.“

„Nabídka mě zaujala jako příležitost dostat se zase k něčemu novému ohledně hokeje, u kterého jsem strávil velkou část života. Na návrat k budějovickému hokeji se těším. Je to pro mě výzva. Zda to bude klapat, nebo nebude, to se uvidí,“ pokyvuje o rok starší Přibyl, který bude trenérům po ruce během utkání.

„Budu přítomen jak na domácích, tak venkovních zápasech. Dále budu zpracovávat utkání a podávat trenérům potřebné materiály. Je to pro mě nová věc, vše začne už s přípravnými zápasy, takže se ještě uvidí, co všechno to bude obnášet. S trenéry a hráči pak doladíme, co od nás budou potřebovat,“ doplňuje.

„Myslím, že je správně, když lidé zůstávají nějakým způsobem u sportu a klubu, se kterým vyrůstali, ať už jako fanoušci nebo v nějaké funkci. Pokud je potom někdo osloví, ať klubu pomohou, těžko se to odmítá.“

Přibyl v mládežnických letech dělal na jihu Čech kapitána, v první lize pak v letech 2013 až 2016 nasbíral za Motor 102 startů s bilancí 8+8 a zahrál si dokonce baráž o extraligu. Jeho parťák Pařízek prošel v mateřských Českých Budějovicích mládežnickými kategoriemi, ale u A-týmu bude premiérově působit až nyní.

„Myslím, že je správně, když lidé zůstávají nějakým způsobem u sportu a klubu, se kterým vyrůstali, ať už jako fanoušci nebo v nějaké funkci. Pokud je potom někdo osloví, ať klubu pomohou, těžko se to odmítá. Známe se se spoustou kluků v kabině. I to mě lákalo. Věřím, že to bude dobře fungovat,“ přeje si Pařízek.

Realizační tým Banes Motor České Budějovice

Sportovní manažer: Jiří Novotný
Hlavní trenér: Ladislav Čihák
Asistent trenéra: Jiří Hanzlík
Kondiční trenér: Josef Žáček
Trenér brankářů: Stanislav Hrubec
Videotrenéři: Tomáš Pařízek a Adam Přibyl
Manažer týmu: Jiří Šimánek
Vedoucí týmu: Ladislav Gula
Kustodi: Pavel Vlašic a Pavel Bláha
Lékaři: Zdeněk Vodička, Filip Krejčí a Klára Stašková

Budějovický trenér Ladislav Čihák

Budějovický trenér Ladislav Čihák | Foto: Jan Škrle, hcmotor.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz