Devět bodů, jeden úder. Thomas se do play-off FedEx Cupu nedostal

PGA TOUR
Devět bodů, jeden úder. Thomas se do play-off FedEx Cupu nedostal

Justin Thomas na Wyndham Championship bojoval, ale sezóna pro něj předčasně končí. K pokračování přitom rodákovi z Louisville scházelo jen devět bodů. Rozhodla přitom jediná rána. 


Justin Thomas letos nevyhrál jediný turnaj, jen třikrát skončil v TOP 10 a play-off si nakonec nezahraje. Na Wyndham Championship přitom měl vše ve svých rukou. Potřeboval samostatné třetí místo, poté by se nemusel ohlížet.

K šanci na pokračování musel skončit alespoň osmnáctý, což se mu také povedlo. Obsadil dělené dvanácté místo s -11, i tak to ale nevyšlo. Thomas skončil v celkovém pořadí jednasedmdesátý a na poslední postupovou příčku, kterou obsadil Ben Griffin, ztratil jen devět bodů.

25. hráč světového žebříčku si to ve finále plně uvědomoval a v závěru kola potřeboval birdie. Na čtyřparové sedmnáctce netrefil green v regulaci, přesto birdie nebylo vůbec daleko. Thomas útočil, ale míček se od praporkové tyče odrazil mimo.

Sobotní birdie tak nezopakoval, na osmnáctce z toho úspěch taktéž nebyl a tak má Thomas v následujících týdnech volno. Podobně jako Adam Scott. Ten zahrál finále téměř dokonale, upsal sedm ran a dostal se na dělenou sedmou příčku.

Ani ta mu ale nestačila, ze 72. místa ztrácel na postup rovných 20 bodů. Z vítězství na Wyndham Championship raduje Lucas Glover, který se po desetiletém čekání dočkal druhého titulu v poměrně krátké době a v play-off chybět nebude.