Narazí dlouhé nastavování po vzoru MS? Mezi kritiky je i Guardiola. Nikdo si nás nevyslechl, říká

Pro prohraném Superpoháru s Arsenalem se trenér „Citizens“ Pep Guardiola nechal slyšet, že není zastáncem dlouhého nastavování ve fotbale. Soutěže na celém světě dostaly v této sezoně od Rady Mezinárodní fotbalové asociace (IFAB) pokyny, aby přesněji počítaly čas, který se nehrál během přerušení při oslavách gólů, faulech či u kontrol videorozhodčích.

Narazí dlouhé nastavování po vzoru MS? Mezi kritiky je i Guardiola. Nikdo si nás nevyslechl, říká

Stominutové zápasy se začaly hrát na MS 2022 v Kataru a trend ukazuje, že nebudou vzácností. I díky třinácti nastaveným minutám Arsenal ve finále FA Community Shield dokázal vyrovnat na 1:1 proti Manchesteru City. Následně „Kanonýři“ vyhráli 4:1 na penalty. Trenér City Pep Guardiola tento krok zkritizoval.

„Není to příjemné, ale musíme si na to zvyknout. Nyní nebudou zápasy trvat 90 minut, ale 100 minut. Představte si, že zápas skončí 4:3 a za každý gól nastavíte 30 nebo 45 sekund. To tady budeme hrát ještě druhý den ráno v devět hodin,“ citoval server eurosport.com slova španělského trenéra. Guardiola si dále ztěžoval na to, že si nikdo nevyslechl názor hráčů a trenérů. „Bohužel trenéry a hráče si vedení IFAB nevyslechlo,“ pronesl Guardiola, jenž si myslí, že tyto minuty navíc povedou k další zbytečné zátěži hráčů už tak v nabitém programu.

Cílem nových směrnic je vyřešit plýtvání časem a zvýšit hrací čas. Nicméně světová hráčská unie FIFPro upozornila, že tyto změny se budou rovnat až třem dalším zápasům v sezoně.