Agent JFK v akci

Bitva_vzducholodi
Vrhněte se do dalšího dílu fantasy série Agent JFK, který připravil slovenský spisovatel Vlado Ríša. V dobrodružném příběhu s Johnem Francisem Kovářem vás čekají letecké souboje a především nebezpeční nacisté, kterým se Kovář připlete do cesty…

John F. Kovář se snaží vrátit do normálního života společníka firmy Durand a spol: Import & Export. Adolf Hitler byl bohužel podruhé zvolen říšským kancléřem, Němci se stále agresivněji roztahují v Evropě a Kovář jim opět stojí v cestě. Z Británie do Prahy a pak s kapitánem Bigglesem a českými vlastenci do divočiny na dálnou Sibiř. Vrtule sviští, kulomety vražedně rachotí a vzducholodě hoří.

JFK 41 – Bitva vzducholodí

Autor: Vlado Ríša

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 125×185 mm
ISBN: 978-80-7684-103-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu JFK 41 – Bitva vzducholodí vydalo nakladatelství Triton.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani další díly ze série Agent JFK:

      

Ukázka z knihy

„Pane,“ oslovila Johna F. Kováře vysoká a štíhlá letuška v modré uniformě Great Airlines, „měl byste si jít sednou do salonu. Za půl hodiny budeme přistávat a v Londýně je špatné počasí.“
Kdy není v tomhle městě hnusně? pomyslel si John a vyhlédl ven okénkem, u něhož postával.
Nacházelo se v přední části prostoru pro cestující, hned za pilotní kabinou, a byl odtud dobrý výhled.
„Hlásili prudký nárazový vítr, a tudíž v salonu nebo ve své kajutě budete ve větším bezpečí.“
„Děkuji za upozornění,“ usmál se na ni John, „ale já tu zůstanu. Je odtud skoro tak dobrý výhled, jako mají piloti.“
Lehýnce pokrčila rameny a zamířila zpět do zadní části kabiny pro cestující. John pozoroval, jak se její zadeček pohupuje v úzké sukni sahající jen několik centimetrů nad podlahu a jak zkušeně vyrovnává drobné pohyby vzducholodě letící na trase Natal – Londýn. (str. 3)

O autorovi

Vlado Ríša (*1949) se narodil v Rožňavě. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou obor anorganická technologie. Dlouhá léta pracoval jako vědecký pracovník v oboru radiofarmaceutických preparátů v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži. Učil na několika středních a vysokých školách a dál také studoval.
V roce 1990 přešel do Mladé fronty jako redaktor časopisu Ikarie, kterého se stal v roce 1992 šéfredaktorem a zůstal jím až do ukončení jeho činnosti v roce 2010. Od téhož roku je šéfredaktorem SF časopisu XB-1. V létech 1992–1994 byl ředitelem vydavatelství Mladá fronta.
Za svou činnost v SF obdržel řadu cen (Strannik, Sankt Petěrburk, 1992), Honorary Award od Societé Evropéeanne de Science fiction (2011), cena ASFFH (1995, 1996, 1997, 2001, 2003, 2x 2011), cena Ludvík (2011), cena Conan Society (2000)).
Má na svém kontě víc jak třicet knih (např. Roboti a lidi, Stříbrný paprsek, Valdštejnova éra, JFK 24 – Válka pašeráků), jejichž je autorem nebo spoluautorem. Mezi ně patří i kniha o Praze, která vyšla v Sankt Petěrburgu. Část svých knih vydal pod pseudonymem Richard D. Evans.
Je členem Obce spisovatelů. Překládá z ruského jazyka a je majitelem nakladatelství Golem Ríša, ve kterém vydává hlavně české autory.
Mezi jeho koníčky patří létání na ultralehkých letadlech a košíková, kterou závodně hraje už téměř padesát let. Je několikanásobným mistrem a vicemistrem republiky v basketbalu veteránů a zúčastnil se s reprezentací naší republiky na několika mistrovství světa a Evropy.

Zdroj informací: Knižní klub


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJFK 41 – Bitva vzducholodí

Ríša, Vlado

Triton, 2023

Napsat komentář