Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vondroušová a Muchová postoupily v Montrealu do 2. kola, Siniaková končí

Markéta Vondroušová a Karolína Muchová postoupily na turnaji v Montrealu do druhého kola. Vondroušová v prvním duelu od wimbledonského triumfu porazila Majar Šarífovou z Egypta 6:4, 6:2. Finalistka Roland Garros Muchová porazila Rusku Anastasii Potapovovou 7:6, 6:2. V prvním kole naopak skončila Kateřina Siniaková. Nadějně rozehraný duel s další Ruskou Ljudmilou Samsonovovou prohrála 6:4, 2:6, 3:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters

Světová desítka Vondroušová začala zápas nervózně a pustila soupeřku do vedení 2:0, okamžitě ale dokázala na ztrátu podání zareagovat a postupně se rozehrála. První set získala čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova za 45 minut, druhý i s pomocí soupeřky, která nasbírala celkem 40 nevynucených chyb, vyhrála přesvědčivě 6:2.

Šestadvacetiletá Muchová měla proti Potapovové od počátku navrch a rychle se ujala vedení 4:1. Soupeřka si pak vyžádala pauzu na ošetření a po zatejpování levého kolena se do zápasu vrátila.

V koncovce prvního setu odvrátila dva setboly a vynutila si tie-break, který ale Muchová nakonec získala v poměru 7:4. Vyrovnaný souboj pokračoval i ve druhé sadě do stavu 2:2, poté už světová sedmnáctka nedala soupeřce další šanci. O postup do osmifinále se Muchová utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Bronzettiová v Montrealu zvítězila nad Keysovou

Samsonovové vyšla proti Siniakové odveta za měsíc starou porážku ve čtvrtfinále na trávě v Bad Homburgu, kde ve třech setech uspěla česká reprezentantka a poté v Německu došla až k titulu.

Sedmadvacetiletá deblová světová jednička vstoupila lépe i do druhého vzájemného duelu, a přestože jako první přišla o podání, nakonec úvodní sadu vyhrála za 45 minut. Navrch měla i na začátku druhé, ani jeden ze čtyř brejkbolů ale nevyužila a od stavu 2:2 už převzala kontrolu soupeřka.

Nadějně Siniaková rozehrála i třetí set, výhodu brejku ale neudržela a koncovku zápasu lépe zvládla turnajová patnáctka Samsonovová.

Vítězně se k tenisu po více než třech letech vrátila Caroline Wozniacká. Někdejší světová jednička v prvním duelu od Australian Open 2020 porazila kvalifikantku Kimberly Birrellovou z Austrálie hladce 6:2, 6:2. Příští soupeřkou Dánky, která v Montrealu slavila v roce 2010 titul a nyní startuje na divokou kartu, bude Vondroušová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články