Proč nepodpořit dobrou věc a navíc si dopřát hudební zážitek?
V loňském roce uspořádal Spolek na záchranu bohosudovských varhan prodejní výstavu přímo v bazilice
Co se chystá

Krupka – Ve čtvrtek 10. srpna se v bazilice Panny Marie Sedmibolestné v Krupce koná koncert v rámci Hudebního léta. Projekt pořádá Spolek pro záchranu bohosudovských varhan. Výtěžek ze vstupného věnuje spolek na opravu historických varhan v krupské bazilice. Ve čtvrtek od 18 hodin je na programu koncertní vystoupení tří výjimečných uměleckých osobností.

Posluchači uslyší skladby z dílny klasických autorů v podání trumpetisty a koncertního mistra Hradní stráže Jana Vernera, mezzosopranistky a české operní pěvkyně Edity Adlerové a varhaníka v kostele sv. Ignáce z Loyoly v Praze, Martina Maxmiliana Kaisera. Ten mimo jiné vešel v povědomí kulturní veřejnosti jako autor monografie o českém varhaníku B. A. Wiedermannovi.

Bazilika bude pro návštěvníky otevřená už od 17 hodin. Vstupenky v hodnotě 150 korun si mohou zájemci koupit přímo na místě před koncertem.

0908tpkz2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru