9. srpna 2023 • 17:00

Liga očima fanoušků: Baníku hrozí starý scénář, mladí Plzně se neztratili

Autor: iSport.cz, šf
  • Video se připravuje ...

    Třetí ligové kolo nejvyšší české fotbalové soutěže přineslo góly, rekordní průměrnou návštěvu v novém tisíciletí, ale také velké chyby rozhodčích. Jak na výkony svých týmů, ale i právě arbitrů nahlíží přiznivci pěti klubů v tradiční Lize očima fanoušků? Projděte si komentáře fanouška ze Slavie, Sparty, Plzně, Baníku i Bohemians.

  • Slavia Praha

    Vzhůru do Evropy, jsme jasným favoritem!

    Ligový start se Slavii povedl, neztratila zatím ani bod a potvrzuje roli favorita. Zlín se v Edenu sotva dostal za půlku. Je trestuhodné, že takový zápas neskončil 6:0, ale jen 2:1. A to se fanoušci ještě v závěru museli bát při dvou střelách hostů. Všechno ale naštěstí dobře dopadlo, a tak může být hlavním tématem fanouškovských diskusí trávník v Edenu, který je v tak katastrofálním stavu, že i trenér řekne do médií, že to takhle dál nejde. Nejsem trávníkář, ale když to vypadá takhle dva roky v řadě, tak zřejmě někdo někde dělá chybu.

    Teď už upřeme pozornost na předkolo Evropské ligy. V cestě stojí Dnipro a Slavia je jasným favoritem. Jde o hodně, především o jistotu základní skupiny alespoň Konferenční ligy, což by znamenalo, že na evropské scéně neskončí sezona fiaskem a Slavia si opět zahraje alespoň deset evropských zápasů. Vypadnutí by bylo těžkou ranou pro klub, postup úlevou. Abychom mohli jet do Košic klidní, hodilo by se zítra zvítězit alespoň o dvě branky. Tak tedy Slavia do toho!

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Slavia - Zlín 2:1. Totální válec, ale vydřená výhra. Famózní Dostál umožnil drama
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    Birmančevič může být opravdu dobrá posila

    I v dešti zahřál první poločas s Pardubicemi a to nejen díky opět skvělé návštěvě, ale i našemu výkonu. Celou první půli koncertovalo na pravé straně celé mužstvo a Birmančevič zvlášť. Když si odpustí motání hlavy obráncům mnoha kličkami, bude opravdovou posilou. Gól mu jistě pomohl zvednout sebevědomí, což byla před Kodaní dobrá zpráva. Trochu jinak vidím post brankáře, kde Vindahl nepodal proti Pardubicím nikterak oslnivý výkon. Pravda, moc příležitostí ukázat své umění nedostal, ale dva góly ze dvou střel mně dávají úspěšnost nula. Možná by stálo za to poohlédnout se někdy více po českých luzích a hájích než pokračovat v importu krajanů našeho trenéra!

    Druhý poločas v podání hráčů z lavičky a novice Gomeze měl odlišný průběh, což se projevilo i ve skóre. Souhlas však s tím, že v zápasech, jako byl tento, by měli dostat šanci ukázat, zda na A tým mají. Věřil jsem, že taktika ušetřit síly opor se ukáže v Kodani jako správná a přinese dobrý výsledek. Švédy jsme v historii z Prahy vyhnali, zkusíme to doma i s Dány.

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Pardubice 5:2. Kanonáda před LM, zářili Wiesner a Birmančevič
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Postup z marnosti, mladíci se neztratili

    Tedy to, co jsem viděl ve čtvrtek, už nikdy... nikdy nechci vidět. Tak odporný zápas se nehraje snad ani na nejnižším okrese. O terénu nemluvě, ten nepotkáte snad ani v Černicích na tréninkovém hřišti. Vůbec nechápu, k čemu je UEFA, když tohle nechá. Nicméně to náš hrůzostrašný výkon proti Dritě neomlouvá. Naštěstí jsme z moře oboustranné beznaděje vylovili postup a to je jediné pozitivní.

    V neděli dorazil Baník. Jeho fanoušci nezklamali, sektor naplněný, choreo a ostatní, co k tomu patří, na parádní úrovni. U nás nezůstal v sestavě kámen na kameni a mladí se opravdu neztratili. Hranáč s Paluskou v obraně dobrý, Šulc taky tak, pouze cca od 70. minuty šlapal vodu. Vítězství se soupeřem, co chtěl hrát fotbal, a ne polehávanou, potěšilo. Pokud to bude pokračovat, budu spokojen. Jinak, co mě se..., jsou rozhodčí. Naši jsou podobně marní jako ti v Evropě. Chudák Chorý je trestán už snad za to, že je o hlavu větší než soupeř. Asi začnu sázet na to, že co ligový zápas Plzně, to penalta. Čest královně Viktorce, dobře už bylo. Zvykejme si.

    Kovi. 55 let, koordinátor distribuce

    PRVNÍ DOJEM: Trápení v kosovské džungli. Tohle je na Evropu zatraceně málo
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Doba hájení končí, hrozí starý scénář

    Pokud jsme Plzeň na jejím hřišti něčím překvapili, tak to bylo určitě naše bránění se spoustou individuálních chyb. Dopředu to nebylo špatné, statisticky jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem, ale hrajeme víceméně pouze po šestnáctku. Matěj Šín a Filip Kubala jsou jednoznačnými ofenzivními tahouny a oba musí hrát.

    Celkový progres ve hře nějaký je, ale je vidět, že v kabině a na hřišti hledáme snad úplně všechno. Ve třech úvodních zápasech jsme měli tři různé kapitány, přičemž já jako jediného možného (když vynechám Jirku Fleišmana) vidím Matěje Šína – a to i přes jeho mladý věk. Trošku mě zaráží složení mužstva, kde jsme v neděli měli na lavičce jako náhradníky tři levé beky, zatímco na křídlo místo trápícího se Ewertona nebyl k dispozici na oživení hry nikdo. Po třech kolech je na čase, aby doba hájení pro nový kádr skončila a projevil se rukopis trenéra Hapala. Déle než do soboty už na vítězství nemůžeme čekat, jinak hrozí deka, tlak a scénář podobný sezoně minulé.

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Plzeň - Baník 3:1. Penalta pro oba týmy, výhru jistil Traoré
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Díky Spartě, Reichlův zářez a červenou pro Pilaře!

    Nejspíš už se to nikdy v životě nestane, ale na úvod bych rád poděkoval na Letnou celému klubu Sparta. Odveta proti norskému soupeři z Bodö byla událost, která vejde do moderní historie Bohemians a dlouho se nemusí opakovat. Zároveň zdvihá varovný prst vůči magistrátu a zejména panu Svobodovi, kterému se krátí slibovaná lhůta.

    Už všemi silami na ligu koncentrovaní zelenobílí vyrazili na souboj k Nise, kde většinu utkání směřovali k remíze. Chyba! Michal Reichl si na konto připsal další zářez. Chytil penaltu a Matyáš Kozák v nastavení poslal všechny body do Prahy. Dvě výhry venku tlumí ztrátu s Teplicemi a úvod sezony lze považovat za úspěšný. To stejné nemohou říci rozhodčí, jimž start pořádně utekl. V hlavních rolích řezník Klíma a „nejlepší sudí ligy“ Černý. Jeden je notorický recidivista, druhý si kazí budoucnost nesmyslem za stavu 4:1 po intervenci VAR. Proč máš v televizi nutnost ze sebe udělat vola a proč Vašek Pilař nedostal za šlápnutí na protihráče červenou? Nesouvisí to náhodou? A co na to Jan Tleskač? Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Liberec – Bohemians 0:1. Tři body zařídil Kozák v nastavení, Reichl vychytal penaltu Tupty
    Video se připravuje ...

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud