„Moji rodiče mě opustili 36 hodin po mém narození – a pak mě odmítli i jako dospělého“

Jono Lancaster se narodil se syndromem Treacher Collins a bylo mu jen pár hodin, když se ho jeho biologičtí rodiče vzdali. Když se je o dvě desetiletí později pokusil kontaktovat, nyní jako dospělý, byl znovu odmítnut, ale jakkoli to bylo bolestivé čelit, nenechal to, aby definovalo jeho život.

38letý Jono Lancaster se narodil v říjnu 1984, ale protože ho jeho biologičtí rodiče nechali v nemocnici, skončil v sociální péči a později byl adoptován ženou jménem Jean Lancaster , která ho vychovávala.

zdroj: instagram.com

Jono se narodil se syndromem Treacher Collins, vzácnou genetickou poruchou, která způsobuje charakteristické změny na hlavě a obličeji a zanechává kosti nedostatečně vyvinuté.

Jono dlouho nenáviděl svou vlastní tvář, protože ho spolužáci a dokonce i úplně cizí lidé kvůli jeho vzhledu šikanovali, ale nyní se začal přijímat a naučil se milovat to, co ho dělá jedinečným jako model, spisovatel a inspirativní řečník.

Nyní 38letý muž říká, že má také hodně děkovat své adoptivní matce za to, že z něj podle jeho názoru udělala člověka, jakým je. Jednaosmdesátiletá Jean se v průběhu let jako svobodná matka ujala několika postižených dětí a s velkou láskou se o ně starala.

článek pokračuje na další stránce…