Slávistické otazníky: Tecl, Hronek, Hromada, Kačaraba ani Douděra nehrají. U Chytila se zvažuje premiéra v základu

Slávistické otazníky: Tecl, Hronek, Hromada, Kačaraba ani Douděra nehrají. U Chytila se zvažuje premiéra v základu

Jindřich Trpišovský si před domácím utkáním s Dniprem pochvaloval skutečnost, že je na tom jeho mužstvo zdravotně dobře. Tedy kromě Davida Douděry...

Jeho start je podle slov trenéra účastníka třetího předkola Evropské ligy hodně nepravděpodobný. "Ještě si necháváme malé okénko, kdyby se něco změnilo dopoledne. Jinak jsou všichni, co byli k dispozici na Zlín, v pořádku a připravení," informoval hlavní kouč sešívaného "S", jehož vyjádření nabídl web slavia.cz.

I když Mojmír Chytil nefiguroval v základní sestavě svého nového týmu od startu ligy ani jednou, i tak využil 81 poskytnutých minut ve dvě trefy. Mohl by vzhledem k typologii pohárového utkání nastoupit v základu?

Podle Trpišovského je exolomoucký forvard jednou z variant, jíž trenérský štáb ze sešívané strany Vršovic zvažuje.

"Bereme v potaz všechny možné věci – právě i standardní situace, sílu nebo hru zády k bráně a zároveň styl Dnipra, způsob, jakým brání. Možnost to je, máme jasno, ale nebudu to prozrazovat," doplnil.

Jisté je, že do akce ve čtvrtek večer nepůjdou Stanislav Tecl, Petr Hronek, Taras Kačaraba ani Jakub Hromada, kteří se nevešli na soupisku pro první utkání. Podle čeho se realizační tým rozhodoval?

Úřadující domácí vicemistr, který sehraje proti ukrajinskému soupeři odvetu v Košicích, je limitován počtem hráčů, které může k zápasu nominovat a v rámci toho přihlížel k různým věcem...

"Standa bohužel není úplně zdravý, na Admiře si trochu obnovil zranění, které měl. Zároveň máme i hráče na B-listu. Kubovi Hromadovi chybí odpykat ještě jeden zápas a věděli jsme, že na domácí zápas s ním nepočítáme. Bude ale k dispozici na odvetu, která se odehraje v jeho rodišti," ozřejmil.

Podle Trpišovského je to stavěné tak, aby v týmu byla zastupitelnost do obou rozestavení, které Slavia hraje. Právě to byly rozhodující faktory pro to, s kým se v rámci letošního vstupu do Evropy počítá a s kým ne.

Gzira? Už jsme dostali informace od trenérů, že jsou to takoví chasníci, kteří do toho umí jít, líčí Chorý