Banes Motor České Budějovice
11.08.2023, Pavel Mádl, Marek Baloun

Lukáš Pech: První třetinu jsme hráli skvěle a Hrášek chytal fantasticky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Titul krále nahrávačů. Taková byla vizitka Lukáše Pecha v minulém ročníku. Do toho nynějšího v rámci přípravných utkání vstoupil též stylově. V první třetině se šikovně proháčkoval obranou KooKoo a zařídil druhou branku týmu. Jeho jméno se objevilo v první lajně s Milanem Gulašem a Adamem Kubíkem.

Lukáši, vypadá to, že souhra s Milanem Gulašem bude i letos fungovat.
Byl to první přípravný zápas, je to předčasné hodnotit. Uvidíme, jak to bude v sezoně. Je to o kondici a tyto přípravné zápasy proti takovým týmům jsou super. Oni jsou brusliví, takže nám to něco ukázalo. Těch zápasů ještě bude víc.

Při vašem gólu jste se do brankoviště pustil vcelku houževnatě. Byl to plán, nebo jste to prostě zkusil?
Žádnou jinou možnost jsem neměl. Guli mi to dal mezi hráče. Musel jsem udělat kličku a prohodit si beka. Kdybych si to potáhl ještě víc, asi by mi to vzal, tak jsem rychle vystřelil.

Jak se vám hrálo proti Finům?
Jsou silní na puku, bruslí, neodhazují zbytečně puky. Beci se snažili do poslední chvíle držet puk, což je nepříjemné a o to víc si ceníme této výhry.

Finové se střelecky neprosadili, nečekal jste, že budou ještě aktivnější?
První třetinu jsme hráli skvěle, ve druhé třetině měli šance oni a ve třetí třetině taky. Hrášek chytal fantasticky a pochytal neuvěřitelné góly, takže kdyby to skončilo remízou, nikdo by se nemohl divit.

Příští čtvrtek vás čeká Kometa, nato Salcburk. Jak hodláte využít následující dny?
Budeme trénovat, nic jiného nás nečeká.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....