Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Pidcock mě sestřelil. Takhle se biker nechová, zlobil se po short tracku Schwarzbauer

Velké emoce vzbudil po bikerském short tracku závěrečný manévr Toma Pidcocka, po kterém se k zemi poroučel Němec Luca Schwarzbauer. Oba cyklisti spolu bojovali o bronzovou medaili, pro niž si nakonec dojel domácí Pidcock. Schwarzbauer po závodě chování svého soupeře označil za nesportovní. Přímý přenos ze závodu v cross country sledujte v sobotu od 17:00 na ČT sport a od 17:40 také na ČT sport Plus.

Tom Pidcock
zdroj: Reuters

Oba závodníci se v závěru jedenáctikolového závodu (s celkovou délkou deseti kilometrů) pohybovali s menším odstupem za vedoucími Samuelem Gazem a Victorem Koretzkym. Zatímco souboj o zlato se rozhodl sportovně a v závěrečném sprintu svůj titul obhájil Novozélanďan Gaze, v boji o bronz to tak jasné nebylo.

V úplně poslední zatáčce, ve sjezdu z klikatého "tobogánu", byl ještě první Schwarzbauer. Při nájezdu do zákruty si přibrzdil, chystal se zatočit, když tu se zezadu přiřítil Pidcock. Ze záběrů nebylo úplně zřejmé, co se stalo. Najednou Schwarbauer leží na zemi a domácí hvězda, současný olympijský vítěz z cross country, se sám řítí pro bronzovou medaili.

Německý cyklista, který byl nakonec klasifikován jako devátý, byl po závodě poměrně rozrušený. "Tom mě sestřelil, jednoznačně do mě v té zatáčce najel. V televizi to neuvidíte, ale prostě do mě najel, je to jednoznačné," řekl Schwarzbauer v cíli. "Tohle je pro mě velké zklamání, protože na bronz jsem si věřil," dodal.

"Jasně, je to Tom Pidcock, velká hvězda, ale to mu nedává právo se chovat takhle. Vjel tam na plný plyn a takhle se žádný 'pravý' biker nechová. Je strašně agresivní, popravdě ten vůbec nejagresivnější jezdec ze všech, nikdo jiný takhle nejezdí. Může se takhle chovat, ale podle mého to se sportovním chováním nemá moc co dělat," zlobil se.

Na výsledcích se ale nic nezměnilo, pro bronz si na vítězné pódium vystoupal právě Pidcock, který za sebou letos mimo jiné má i silniční Tour de France a jehož velkým cílem je sobotní závod v cross country, kde se proti němu postaví například vítěz silničního závodu Mathieu van der Poel.

Také Pidcock byl po závodě tázán na incident z poslední zatáčky. "Jo, jel jsem tam zvnitřku a donutil ho najet do štěrku, kde bohužel upadl. Jak že se to říká? Když před sebou vidíte příležitost a nejdete si za ní, tak už nejste závodník?" řekl v cíli. "Jasně, že jsem nechtěl, aby spadl. Je mi to líto," dodal.

A jak se největší bikerská hvězda cítí před sobotním cross country? Celkem dobře. Short track není zrovna můj typ závodu, takže to beru jako kvalitní přípravu na víkend. Nohy jsem měl celkem dobré," dodal Pidcock, který bude v delším závodě patřit k hlavním favoritům. 

Zdroj
ČT sport, CyclingWeekly

Hlavní zprávy

Nejčtenější články