"Bratislavo sme späť" zaznělo 10. srpna 2023 na rohu rušných ulic Obchodná a Poštová, kde se otevřel nový obchod Footshop

Zdroj: Lousy Auber

Zdroj: Lousy Auber

Zdroj: Lousy Auber Zdroj: Lousy Auber

Footshop se vrací zpět do Bratislavy s novou kamennou prodejnou. Rok od uzavření prodejny se Footshop se svou prémiovou prodejnou přesouvá více do historického centra, více mezi komunitu svých zákazníků a blíž turistickému ruchu hlavního města Slovenska. Nová prodejna otevře své dveře začátkem srpna 2023 na rohu rušných ulic Obchodná a Poštová. Bratislavský store doplní již fungující pobočky Footshopu v Praze, Budapešti a Bukurešti.

Nová prodejna Footshop v Bratislavě zároveň nastavuje novou laťku úrovně ve Footshop prodejnách do budoucna. Interiérový design prodejny volně navazuje na street art projekt Hotel Kyjev, který Footshop vytvořil v roce 2018 ve spolupráci s bratislavským umělcem Lousy Auberem. Ikonická budova Hotelu Kyjev v centru Bratislavy tehdy prošla výraznou "dekonstrukcí" fasády, která změnila ráz centra města.

Při návrhu interiéru nové Footshop prodejny se zástupci Footshopu a Lousy Auber inspirovali původním interiérem Hotelu Kyjev a prací legendárního architekta Ivana Matušíka. Signifikantním prvkem je tak kruh, který hraje svou vlastní roli hned v několika detailech prodejny. Za prodejním pultem je výrazná instalace připomínající fasádu Hotelu Kyjev, dominantní výřez ve zdi uprostřed prodejny má pak stejný kruhový tvar, jako hlavní zrcadlo u zkušebních kabinek a kruh bude hrát hlavní roli i v dedikovaném prostoru pro umění v zadní části prodejny. I v Bratislavě totiž Footshop myslí na umění a podporu lokálních kreativců, tak jako na ostatních svých pobočkách. Art Space prodejny v Bratislavě jako prvního představí výtvarníka Ašota Haase.

Profil Ašota Haase: https://galeriezavodny.com/asot-haas

Ašot Haas na otevření prodejny Footshop v Bratislavě zapůjčil několik svých obrazů ze série Keep Smiling, která je inspirovaná pop-artem a animovanými postavičkami.

Foto: https://www.dotgallery.sk/wp-content/uploads/2022/10/IMG_9700-scaled.jpg

Footshop v Bratislavě nabídne v prodeji prémiový výběr tenisek a streetwearu od značek adidas, Nike, Converse, Y-3, Dr. Martens, C.P. Company, Comme des Garçons, Heron Preston a dalších. Součástí nabídky na prodejně bude také "in-store only" Footshop Label kolekce vázaná k openingu bratislavské prodejny. Ta opět odkazuje na projekt Hotel Kyjev, obsahuje trička, mikinu a kšiltovku a bude v prodeji od 10.8.2023 v průběhu Opening párty a v dalších dnech do vyprodání limitovaných zásob.

Hlavní tváří opening party, která se konala 10.8.2023 byl jeden z nejposlouchanějších hudebních umělců na Slovensku Gleb (340 tisíc posluchačů na Spotify měsíčně).

Fotogalerie zde:

https://drive.google.com/drive/folders/1L_j8nhE_1bdPshDr23J9T0S-w-IOE0L1?usp=drive_link

https://drive.google.com/drive/folders/1IEUVwmKWrtDgA3XZ6adLiyJAKBcR-ow2?usp=drive_link

Medailonek Petera Hajdučka:

Peter Hajduček pochádza z Košíc a od útleho veku ho fascinoval svet skateboardingu, fotografie a tenisiek. Od 13 rokov sa venoval tvorbe webových stránok, presťahoval sa do Prahy, kde študoval na Vysokej škole ekonomickej a založil internetovú agentúru Unikum. Počas štúdia založil Footshop ako súčasť svojej bakalárskej práce. Podarilo sa mu vybudovať spoločnosť, ktorej vplyv, povedomie a zákaznícka základňa presiahli hranice Českej republiky a Slovenska a v súčasnosti pôsobí online v šestnástich európskych krajinách a má kamenné pobočky v Prahe, Bratislave, Budapešti a Bukurešti. V roku 2020 spoluvytvára projekt FlexDog a získala konkurenčnú predajňu Queens. Kariéra Petra Hajdučka sa už viac ako 15 rokov točí okolo e-commerce a módy.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-Slovensko-trh-firmy-Footshop-Fiat Lux Art

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.