Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  11.08.2023 10:32:41

Rozšířené discgolfové hřiště patří k největším v republice

Stávající discgolfové hřiště v parku Štěpánka nechalo město rozšířit z původních 9 na současných 18 jamek a tím se stalo jedním z největších v celé republice. "Hřiště jsme nechali rozšířit na podnět občanů v rámci participativního rozpočtu. Jsem velmi rád, že aktivních vyznavačů této hry pod širým nebem stále přibývá a věřím, že rozšíření počtu jamek a přenesení hry i do dalších částí parku všichni příznivci discgolfu ocení," uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se přišel ve čtvrtek na nově rozšířený areál podívat. Náklady na rozšíření hřiště a na rekultivaci stávající části přijdou město na necelých půl milionu korun.
Náměstek primátora D. Marek u informační cedule discgolfového hřiště
Náměstek primátora D. Marek u informační cedule discgolfového hřiště

"Když jsme před téměř deseti lety při revitalizaci lesoparku Štěpánka vybudovali i discgolfové hřiště, byla to trošku sázka do loterie. Discgolf byl u nás v té době téměř neznámý sport, ideální ovšem do parkového terénu. Moc mě těší, že nám dal čas za pravdu, a příznivců této nenáročné volnočasové aktivity v Boleslavi stále přibývá," řekl náměstek Marek. Na nově rozšířeném areálu se připravuje začátkem září turnaj a další v ještě větším měřítku bude v listopadu.

Discgolf navíc nevyžaduje téměř žádné náklady, stačí vám pouze talíř na frisbee a parťák, který má chuť si s vámi zasportovat pod širým nebem. A pokud snad frisbee nemáte, můžete si ho za pár korun půjčit na pokladně městského plaveckého bazénu na kraji parku, kde dostanete i kartu na zapisování výsledků a pravidla hry.

Dosavadních 9 jamek bylo rozprostřeno v části parku od bazénu k hudebnímu altánu. Rozšíření areálu od altánu přes květnou louku a nahoru do Havlíčkových sadů nejen zvýší počet jamek na výsledných 18, ale zároveň nabídne atraktivnější a více různorodý terén a prvky i pro náročnější vyznavače discgolfu. I nadále je ovšem připraveno v blízkosti krytého bazénu šest jamek, které si může vyzkoušet každý začátečník. Smysl celého discgolfového hřiště zůstává především v tom, že je určen široké veřejnosti a ne jen pro aktivní sportovce..

Informační cedule s mapou a dalšími informacemi o nově rozšířeném hřišti najdete jak u hudebního altánu, tak nedaleko krytého bazénu.

Discgolf je sport podobný tradičnímu golfu. Místo míčků a holí však hráči používají létající disk nazývaný také Frisbee. Tento sport byl formován v 70. letech v USA a stejně jako u klasického golfu je cílem dokončení každé jamky v co nejmenším počtu úderů (nebo v případě discgolfu, nejmenší počet hodů). Disk je hozen z oblasti odpaliště na cíl, vyvýšený kovový koš. Jak hráč postupuje po jamce, musí provést každý následný hod z místa, kde dopadl předchozí hod. Stromy, keře a změny terénu na jamkách a kolem nich představují pro discgolfisty náročné překážky. Jamka končí dohozením disku do koše. Tyto a další podrobnosti najdete na webu České asociace discgolfu www.cadg.cz.

Rozšíření discgolfového areálu

Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 10.8.2023 / 10.8.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Z regionů:

Út 17:41  Jarní design market v GASK s rekordní návštěvností Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Út 17:02  V Roudnici nad Labem se se starosty řešila VRT Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Út 10:33  Změna rozpočtového určení daní pro kraje míří k poslancům pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688