zvláštní poděkování
Quantcom.cz

Na Letní shakespearovské slavnosti zavítají hosté

Jessica Boone and Taylor Napier (Romeo and Juliet 2023)

autor: Stanislav Callas  

zvětšit obrázek

Letní shakespearovské slavnosti se svižně přelévají do druhé části léta. Během srpna uvítají na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí hostující představení z ostravského PaS de Theatre a Prague Shakespeare Company, ale i domácí inscenaci Zimní pohádky. Pokračují tak ve své více než třicetileté tradici uvádění nestárnoucích příběhů pro všechny milovníky Shakespeara i divadla obecně, také letos za podpory generálního partnera, skupiny PPF.

Bianku by chtěl každý, Katku ale ne!
15. a 16. srpna přivítáme na HAMU divadelní dobrodružství jménem Zkrocení zlé ženy, které nás zavede do světa plného krásných zmatků. Milostný trojúhelník, opilý žebrák a skvělá herecká společnost vtáhne do světa dynamické komedie. Ta nabízí výborné herecké výkony v čele s Kristýnou Leichtovou a Josefem Kalužou, doprovázenými dalšími talentovanými herci, jakými jsou Albert Čuba, Vladimír Polák, Izabela Vydrová nebo Jiří Sedláček.

Magické kouzlení
Shakespearův klenot, Sen noci svatojánské, zahrajeme 17. a 18. srpna. Přenese diváky do magického lesa, kde se proplétají osudy mladých milenců, vládců a kouzelných bytostí. Skrze lásku, touhy, žárlivost a zlobu nám hra představí paletu lidských emocí. Sen režírovala Adéla Laštovková Stodolová a v hlavních rolích uvidíte Tomáše Dastlíka a Zuzanu Říčařovou.

Neexistuje větší klasika.
Jedním z klíčových okamžiků letošních slavností bude i premiérové uvedení největšího milostného příběhu všech dob, Romea a Julie, a to v anglickém provedení a s českými titulky. Prague Shakespeare Company, pod vedením uměleckého ředitele a režiséra Guye Robertse, představí svou novinku nadčasového Shakespearova díla pouze v jediném večeru, 19. srpna.

Kde je pravda?
Zbývající termíny má na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí zarezervovány od 23. srpna Zimní pohádka. Diváci budou svědky dramatických i komediálních situací v příběhu zničující žárlivosti, naděje i zázraků., Inscenace režírovaná Pavlem Khekem se může pochlubit skvělým obsazením v čele s Martinem Hofmannem, Michalem Isteníkem, Veronikou Arichtevou, Petrou Špalkovou, Sašou Rašilovem nebo Alenou Mihulovou.

Vstupenky máme, ale kolik?
Letní shakespearovské slavnosti 2023 se konají v Praze (kromě Nejvyššího purkrabství také na Letní scéně HAMU na Malostranském náměstí), Brně, Ostravě a Bratislavě. Doporučujeme všem zájemcům o Slavnosti na nic nečekat a koupit si vstupenku dříve, než bys řekl září!
Vstupenky na představení zakoupíte na www.shakespeare.cz

7.8.2023 11:08:17 Redakce | rubrika - Festivaly

Časopis 18 - rubriky

Archiv čísel

reklama

Festival Setkání Stretnutie 2024

Články v rubrice - Festivaly

Rodinný festival Nuselské dvorky 2024

Nuselské dvorky

Po roční pauze se vrací do nuselských vnitrobloků tradiční rodinný festival Nuselské dvorky, který od samého p ...celý článek



Časopis 18 - sekce

HUDBA

Igor Orozovič vydává album

Igor Orozovič

Herec a muzikant Igor Orozovič vydává debutové album nazvané Když chlap svléká tmu, které obsahuje jedenáct au celý článek

další články...

LITERATURA/UMĚNÍ

Petr Sís - 75

Petr Sís

GEN: Petr Sís
Portrét mezinárodně uznávaného autora knih pro děti, ilustrátora, grafika a tvůrce animovanýc celý článek

další články...