V tomto roce se Vízner odstěhoval z domku v Horoměřicích, kde žili, do Mělníka. Odtud se snažil dojíždět za divadelní prací na motorce. Už tehdy na něm bylo znát, že není fit. „Vyšel pomalou chůzí, která mu dávala viditelně zabrat, ke svému skútru, který parkuje kousek od bytu. Kráčel předkloněný a nohy za sebou skoro táhnul!“ řekl tehdy svědek ke snímkům, na nichž Vízner vypadal, že zkolabuje.

Bolavé koleno

O rok později fotoreportéři zastihli Víznera, jak chodí o berlích. „Táta je po plánované operaci kolene,“ popsala tehdy jeho dcera Rozálie (48). Z hercových snímků bolelo u srdce. Trápení měl doslova vepsané ve tváři. To nejhorší ale mělo teprve přijít.

Výměna kyčle

V listopadu roku 2019, krátce po pohřbu kolegyně Jany Drbohlavové (†78), se Vízner během představení v Divadle Gong zřítil z jeviště. „Byla tma a on neviděl a šlápl do prázdna, byla to rána,“ popsala na sociální síti divačka. Přivolána byla sanitka a herec představení dohrál. Nicméně už za měsíc podstoupil výměnu kyčelního kloubu. K operaci se rozhodl, přestože věděl, že v nemocnici stráví celé vánoční svátky. Dopadla dobře, o půl roku později však nastal malér. Umělá kyčel herci vypadla a musel znovu na sál. Tam mu lékaři v narkóze nasazovali kloubní hlavici zpátky.

Ještě hrál, ale..

Kvůli následné rekonvalescenci Vízner zrušil několik pracovních závazků se Simonou Stašovou (68). Po uzdravení s ní ještě krátce hrál, ale síly víc a víc ubývaly. Nyní už Vízner nic nenatáčí a v žádném divadle nehraje. Není divu, není mu opravdu dobře. Podle všech indicií se pere s Parkinsonovou nemocí...

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Nemocný Vízner, vydělávající Gott a požár na Havaji Petr Macek, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
38 fotografií