Převratný objev: Muž vyřešil Teslovo tajemství zesílení energie

Jim Murray je známý americký inženýr a vynálezce, který se proslavil zejména díky svým pracím v oblasti elektrické energie a elektromagnetických polí.

Když mu bylo pouhých pět let, Jim v rozhovoru pro projekt Free Thought Project prozradil, že už tehdy si vypěstoval náklonnost k motorům a elektřině. Tuto zvědavost podnítily otcovy modely vláčků, s nimiž Jim trávil hodiny hraním.

Během několika následujících let se Jim díky své intelektuální zvědavosti dostal do mnoha oborů. Na základní škole studoval a stavěl rakety a rádia, a když nastoupil na střední školu, začal se zajímat o jadernou fyziku. To Jima přivedlo ke konstrukci lineárního urychlovače elektronů, se kterým se v roce 1964 zúčastnil soutěže New England Science Talent Search. Tato práce vynesla mladému Murraymu první místo ve školní, městské i státní vědecké soutěži.

Nedlouho po ukončení studia se Jim začal vážně zabývat dílem Nikoly Tesly. Fascinovala ho Teslova neuvěřitelná tvrzení týkající se výroby a přenosu energie a slíbil si, že znovu objeví neodhalená tajemství tohoto velkého vědce. Jimovo úsilí ho nakonec přivedlo k osobám, jako byl Otis T. Carr, který tvrdil, že Teslu osobně znal.

Během svého profesního života Jim prováděl výzkum a experimenty s různými technologickými aplikacemi, které nakonec všechny přispěly k vývoji jeho zařízení SERPS (Switched Energy Resonance Power Supply). Tento vysoce specializovaný elektronický obvod má schopnost „zvětšit“ efektivní výkon, který je na něj přiváděn, téměř 50krát. Když Jim spojil své zařízení s patentovanou ultra rychlou 5 nanosekundovou spínací technologií svého přítele Paula Babcocka, dosáhli 4790% nárůstu elektrického výkonu ve srovnání s příkonem. Takový výkon by v případě komerčního využití způsobil, že by se největší energetické společnosti otřásly v základech.

Jim vysvětluje:

„Elektrická energie je dodávána speciálním transformátorem pro napájení odporové zátěže. Nerozptýlený magnetický potenciál je pak zachycen a dočasně uložen, než je prostřednictvím téže elektrické zátěže odeslán zpět do zdroje. Tato oscilující energie má zcela jiné vlastnosti než běžná elektrická energie a ve skutečnosti snižuje celkový výkon potřebný ze zdroje. Důsledkem této energetické dynamiky je, že odporová zátěž může být napájena více než dvakrát účinněji, zatímco čistý výkon dodávaný vedením se sníží na velmi malou hodnotu. Důsledky této technologie pro úsporu energie v budoucnosti jsou naprosto ohromující!“

V níže uvedeném videu Jim exkluzivně představil svou převratnou novou technologii.

Jimův výzkum byl rovněž pod drobnohledem FBI. V rozhovoru pro The Free Thought Project uvedl, že i on se dostal do střetu s FBI kvůli jednomu z projektů, na kterém pracoval.

„V roce 1966, nedlouho po smrti mého otce, jsem se jednoho dne vrátil z práce a zjistil, že na mě čeká podivná zpráva.“

Tento rezonátor je založen na myšlence, že by bylo možné využít Zem jako vodivou kouli a vysílat elektrickou energii bezdrátově a velmi efektivně pomocí rezonančních frekvencí. Tento koncept je inspirovaný výzkumy slavného vynálezce a inženýra Nikola Tesly.

Murray tvrdil, že během svých experimentů byl schopen dosáhnout efektivity, která byla daleko převyšovala běžné metody přenosu elektrické energie, ale jeho práce byla také kritizována a mnozí odborníci se domnívají, že jeho tvrzení není podloženo dostatečnými vědeckými důkazy.

Někteří lidé věří, že jeho objevy byly utajovány velkými energetickými společnostmi, zatímco jiní skepticky přistupují k jeho tvrzením kvůli nedostatku pevných vědeckých důkazů.

zdroj: Redakce, Teslatelegraph, Titulní obrázek: Pixabay.com/eugeniohansenofs