Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Lucie Šilhánová se rozhodla zachránit smečku psí rodinky, kterou našla v Tunisku na pláži. To ale netušila, jak moc těžké to bude. Už dostat psy do České republiky je velmi náročné, především proto, že Tunis se nenachází v Evropské unii.

Lucie na pláži našla šest zbídačených štěňat. "Staral se o ně na nohou sotva stojící pes. Zamilovali jsme si je, věděli jsme, že se o ně musíme postarat," prozradila Šilhánová.

Lucie psy, kteří musí absolvovat odčervení, očkování, čipování, karanténu a krevní testy, které se posílají do laboratoře v Německu, umístila do tuniského útulku. Bohužel jedno z šestice zbídačených štěňátek nepřežilo.

Koncem minulého týdne se Lucie, která do útulku i díky svým fanouškům posílá nemalou finanční podporu, rozhodla odletět s manželem na kontrolu. Bohužel ani v nejčernějším scénáři netušili, co je čeká.

Kdyby nepřiletěli, dva pejsci by už nežili. S vysokými horečkami je odvezli na ambulanci, kde se jim dostalo potřebné péče. Tuniský útulek nefungoval tak, jak si Lucie, která tam posílala tučný finanční obnos, představovala.

"Nechali nás v ambulanci a odjeli. A pak jen zavolali, ať si odvezeme i ostatní psy. Tvrdili nám celé odpoledne, že žerou a jsou zdraví. Do rána by pravděpodobně byli mrtví," řekla Super.cz smutná Šilhánová, která s pejsky na klinice strávila celou noc a 24 hodin byla beze spánku. "Nemají vyhráno, ale pevně věříme, že jsme vše odhalili ve správný čas a modlíme se," dodala moderátorka.

Nyní už jsou v psím hotelu a Lucie doufá, že podmínky budou mít jiné a všichni pejsci přežijí. Opustit Tunis dle legislativy mohou až v polovině listopadu. I cestu do Čech budou mít náročnou, protože přímé lety už nelétají. Variantou tak bude letět z Tunisu do Německa a odsud autem do Čech, kde na štěňátka snad bude čekat lepší budoucnost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám