Hlavní obsah

Výbuch v ruské Machačkale způsobila hamižnost, přiznal politik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní výbuch v ruské Machačkale má podle šéfa Dagestánu Sergeje Melikova na svědomí „chamtivost a hrabivost“ těch, kteří stojí za výstavbou místního autoservisu a čerpací stanice. Právě na benzinové pumpě, která se od autoservisu nachází pouhých pět metrů, totiž mělo dojít k explozi, která si vyžádala nejméně 35 mrtvých a 102 zraněných. Podle Melikova se tomu ale dalo zabránit, kdyby lidé dodržovali bezpečnostní opatření.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zásah hasičského sboru po pondělním výbuchu v Machačkale

Článek

„Zdá se mi, že v čele stojí chamtivost a hrabivost,“ vyjádřil svůj názor na situaci šéf Dagestánu. „Lidé se snaží porušit všechna myslitelná i nemyslitelná bezpečnostní opatření, aby dosáhli malého zisku,“ uvedl Melikov, který dodal, že by nemělo být možné, aby autoservis, kde se často sváří, stál pouhých pět metrů od benzinové pumpy.

Jak uvedl ruský list Ria Novosti, šéf Dagestánu se kvůli výbuchu pustil také do místních úřadů, které mají na starosti vydávání stavebních povolení.

„Nevylučuji, že při vyšetřování tohoto případu přijdeme na nedbalost nejen ze strany těch, kteří tuto situaci způsobili, ale i těch, kteří se dopustili nedbalosti při vydávání různých druhů povolení a souhlasů,“ uvedl pro ruský server.

Dodal také, že od této chvíle bude jeho region, jehož hlavním městem je právě Machačkala, pečlivěji kontrolovat vydávání stavebních povolení, aby se podobným tragédiím dalo v budoucnu předejít.

Jak uvedl ruský list Kommersant, k prvotnímu výbuchu nemělo dojít na čerpací stanici, ale v prostorách autoservisu, který se nacházel v její těsné blízkosti. Z něj se měl posléze oheň rozšířit i na benzinovou pumpu a automobily v blízkosti obou budov.

Při výbuchu přišlo o život nejméně 35 lidí. Podle ruské státní agentury TASS bylo dalších nejméně 102 lidí zraněno.

Čerpací stanice v Machačkale na jihu Ruska se během vteřiny proměnila v peklo na Zemi

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám