Brownies s červeným rybízem (V)



Jako velký milovník čokoládových dezertů jsem si neodpustila tuto vyletněnou variantu brownies. Není nic lepšího jak hořká čokoláda s nakyslým rybízem. Snad ještě slaná čokoláda stojí za hřích... Mám tu také nějaké další milovníky čokoládových dezertů? Podotýkám, že samotnou čokoládu tolik nevyhledávám, ale jak jde o nějaký dort, zmrzlinu... :-)



Brownies s červeným rybízem (V)


(zapékací forma 20x20 cm)


  • 120 ml vody z cizrny
  • 200 g kiokosového/třtinového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • 160 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g tuku (např. Bio Alsan, máslo)
  • 170 g hladké špaldové mouky
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 g čokoládových chipsů
  • 100 g červeného rybízu


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem.


Vodu z cizrny vyšleháme pomocí ručního šlehače s cukrem a vanilkovým práškem v hladkou pěnu. 


Hořkou čokoládu s  tukem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme ji vychladnout a poté přilijeme k pěně a opatrně zapracujeme. Přisypeme prosátou mouku, kakaový prášek  vmícháme do tekuté směsi. Na závěr přidáme čokoládové chipsy.


Těsto přendáme do zapékací nádoby, rovnoměrně rozetřeme, poklademe ještě rybízem a dáme péct zhruba na 30 až 35 minut. Krájíme, až zcela vychladnou.




1 komentářů:

  1. Tak tohle musím nachystat. Kombinace brownies a rybízu by mě fakt nenapadla, ale už teď je mi jasné, že bude dokonalá!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)