Hlavní obsah

Cyklista Landa bude od příštího roku jezdit za Soudal-Quick Step

Španělský cyklista Mikel Landa bude od příštího roku jezdit v barvách stáje Soudal-Quick Step. V belgickém týmu, jehož hlavní hvězdou je Remco Evenepoel, podepsal dvouletou smlouvu. Jeho budoucí stáj, kde působí i Češi Josef Černý a Jan Hirt, to oznámila na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Španělský cyklista Mikel Landa

Článek

Landa byl v letech 2015 a 2022 na pódiu v celkovém pořadí Gira d'Italia, dvakrát skončil čtvrtý na Tour de France. Třiatřicetiletý závodník aktuálně jezdí čtvrtým rokem za Bahrain Victorious. Příští rok by mohl pomáhat Evenepoelovi při jeho očekávané premiéře na Tour de France.

"Mám radost a motivaci na tuhle novou výzvu podporovat Remca v jeho cílech. Přicházím se spoustou zkušeností, zejména z Grand Tours, kde jsem bojoval o pódium nebo několikrát v minulosti pomáhal jiným vyhrát," řekl Landa, který má za sebou má třináct let v profesionálním pelotonu.

Na letošní Tour de France skončil devatenáctý, na přelomu srpna a září má jet španělskou Vueltu. Tam bude obhajovat triumf novopečený časovkářský mistr světa Evenepoel.

Jestli se Landa příští rok skutečně potká s třiadvacetiletým Belgičanem v jednom týmu, není úplně jasné. Evenepoelova budoucnost v Quick Stepu není jistá. Podle spekulací ho chce přetáhnout Ineos. Samotný Belgičan minulý týden po triumfu na MS řekl, že ho tyto zprávy unavují.

"Doufám, že se to zklidní. Vuelta je třítýdenní závod, a kdybych měl ty samé hovadiny poslouchat tři týdny, byla by to hodně dlouhá Vuelta," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.