Hlavní obsah

Rvačka na setkání šéfky komunistů Konečné u rybníka Svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třeboň

Rvačku, která se semlela na sobotním setkání europoslankyně Kateřiny Konečné (KSČM) s občany na pláži u třeboňského rybníka Svět, vyšetřují policisté. Podle prvních informací se několik mužů pustilo do pěstních soubojů i se starším mužem a novináři.

Foto: ČTK

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná

Článek

„Podle mě se rvačka ani moc akce komunistů netýkala. Jednalo se prostě o to, že několik návštěvníků pláže nezkouslo, že je někdo fotí a natáčí, reagovali přehnaně agresivně a byla z toho rvačka,“ řekl jeden ze svědků potyčky, u které museli zasahovat policisté.

O incidentu v pondělí informovala redakce serveru Extra.cz, jejíž pracovníci měli být mezi napadenými a rovněž svědky násilí. Podle nich organizátoři politického mítinku probíhajícímu násilí jen přihlíželi a ignorovali ho.

„Případem se zabývají kolegové z Obvodního oddělení Třeboň. Hlídka policie byla přivolána na místo incidentu. Aktuálně budou policisté mluvit se všemi osobami, které mohly incident vidět a které jsou zachyceny na záznamech,“ uvedl ve středu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dívčí rvačka na benzínce ve Varech: Bily se baseballovou pálkou a tahaly za vlasy

Krimi

Jeden z napadených musel být ošetřen v nemocnici. Podle prvních informací se zdá, že agresivní byli spíše místní než lidé, kteří byli oficiálními pořadateli setkání Konečné s občany.

Svědkové, kteří policisty volali, poskytli vyšetřovatelům videozáznamy, které se nyní budou vyhodnocovat. „Případ je zatím prověřován jako přestupkové jednání, nelze ale ani vyloučit možnou výtržnost či ublížení na zdraví,“ dodal Matzner.

Starosta se sejde s policisty

Událostí se zabýval po návratu z dovolené i starosta Třeboně Jan Váňa (ODS). „Samozřejmě že takové zmínky nedělají Třeboni zrovna dobré jméno. Došlo tam k fyzickým napadením i výtržnostem. Já jsem zjistil, že akce byla řádně nahlášená a povolená úřadem,“ zmínil Váňa.

Upozornil, že se kvůli tomu sešel už i s velitelem městských strážníků a čeká ho i schůzka s místními státními policisty.

V den konání akce byla v Třeboni také myslivecká slavnost. „Městští strážníci museli udržovat hlavně pořádek v centru, kde se vše odehrávalo. Akce na pláži byla věcí hlavně její pořadatelské služby,“ dodal starosta.

Přímo na akci byla také například předsedkyně jihočeských komunistů Alena Nohavová, ale incident nechtěla komentovat. „Nebudu se vám k tomu vyjadřovat, protože celý incident řeší policie,“ reagovala na otázku Práva Nohavová.

Bitka na Václavském náměstí přímo pod kamerou. Servali se kvůli peněžence

Krimi

Rvačka v Novém Boru, výtržníci útočili ocelovými tyčemi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám