Donald jmenoval svého pátého asistenta pro Ryder Cup

Donald jmenoval svého pátého asistenta pro Ryder Cup

Luke Donald bude mít jako kapitán evropského týmu pro Ryder Cup po ruce hned pět asistentů. Pátým vice-kapitánem se dnes stal Francesco Molinari. 


Luke Donald již dříve jmenoval tři své asistenty. Pomáhat budou anglickému golfistovi Edoardo Molinari, Thomas Björn a Nicolas Colsaerts. Na začátku srpna bylo zřejmé, že tuto trojici doplní také José María Olazábal. 

Právě španělský golfista řídil zázrak v Medinah a Donalda tehdy poslal do úvodního nedělního singlu. "Když pomyslíte na jméno José María Olazábal, okamžitě se vám vybaví Ryder Cup. Přináší úžasnou vášeň a nemůžu být nadšenější, že ho mám na palubě. Byl to můj kapitán, když jsem naposledy hrál Ryder Cup. A ten rok jsem si v Medinah naplno užil," řekl tehdy Donald.

Tímto jmenováním ale stále neskončil. Dnes je jasné, že Donald bude mít v Římě hned pět asistentů. Tím dosud posledním se stal vítěz The Open z roku 2018 Francesco Molinari.

Rodák z Turína si po boku Donalda zahraje D+D Real Czech Masters, o divokou kartu ale tedy s největší pravděpodobností usilovat nebude.