Dominikánská republika: Co musíte vidět, pokud sem pojedete na dovolenou?

Dominikánská republika

Autor: Libor Frýdl

16. srpna 2023 21:38

Pokud se chystáte na dovolenou do Dominikánské republiky, máte před sebou mnoho krásných a zajímavých míst k návštěvě. Podívejte se na místa, která byste neměli minout.

Punta Cana

Toto oblíbené letovisko je známé svými bílými plážemi, tyrkysovými vodami a luxusními resorty. Je to skvělé místo na odpočinek, vodní sporty a relaxaci.

Historické Santo Domingo

Jde o nejstarší město v Americe, a zároveň i hlavní město Dominikánské republiky. Zde můžete navštívit koloniální část města, která je zapsaná na seznamu UNESCO. Staré uličky, pevnosti a památky vám připomenou historii tohoto regionu.

Playa Rincon

Tato pláž na poloostrově Samaná patří k nejkrásnějším na celém ostrově. Bílý písek, kokosové palmy a tiché vody jsou dokonalou kombinací pro odpočinek a koupání.

Samaná

Tato oblast je známá svými nádhernými plážemi, horskými krajinami a bohatou biodiverzitou. Můžete se tady podívat na migrující velryby (v období od ledna do března) nebo prozkoumat tropickou přírodu.

Přírodní rezervace Los Haitises

Toto území je plné vodních cest, mangrovových porostů, skalních útvarů a jeskyní. Je domovem mnoha druhů ptáků a dalších živočichů.

Pico Duarte 

Pokud máte rádi trekking a dobrodružství, můžete se vydát na nejvyšší horu Karibiku, Pico Duarte. Toto horské dobrodružství vám poskytne úžasný výhled na krajinu.

La Romana a ostrov Catalina

La Romana je dalším krásným letoviskem s nádhernými plážemi a golfovými hřišti. Zde můžete také navštívit ostrov Catalina, který je ideální pro šnorchlování a potápění.

Vodopády Damajagua

Tato sada vodopádů v Puerto Plata je populární pro canyoning a koupání ve sladkých proudech.

Témata: Dominikánská republika