QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Neukáznění řidiči v Ejpovicích ohrožují děti v okolí školy. Starosta vyzývá občany k dodržování pravidel

17.08.2023 12:59

V návaznosti na stížnosti občanů apeluje vedení města Ejpovice na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu v okolí základní a mateřské školy.

Ejpovice Ke Školce_mapy.cz

„Řidiči, obracím se k Vám, na základě připomínek a požadavků spoluobčanů a jako zřizovatel Základní a mateřské školy Ejpovice s výzvou o dodržování pravidel silničního provozu na pozemní komunikaci Ke Školce. Jedná se hlavně o dodržování rychlosti,“ uvedl Jaromír Kalčík, starosta města Ejpovice.

Ulice Ke Školce je označena jako obytná zóna, značka určuje maximální povolenou rychlost 20 km/h. Řidič i chodec zde musí dbát zvýšené opatrnosti, je potřeba, aby byli všichni zúčastnění ohleduplní jeden ke druhému.

Dle města zde však řidiči pravidla nerespektují. „Jedná se hlavně o dodržování rychlosti,“ uvádí město Ejpovice.

V okolí mateřské a základní škole se pohybuje mnoho dětí. Vedení města apeluje na řidiče, aby dodržovali maximální povolenou rychlost. „O dodržování dopravních předpisů žádám řidiče nejen v tomto úseku, ale na celém území obce Ejpovice. Řidiči, buďte, prosím, zodpovědní a přizpůsobte rychlost a řízení vozidla tak, abyste neohrožovali ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedl starosta.

„Vzhledem k tomu, že kontrolu nad dodržováním bezpečnosti provozu provádí Policie České republiky, požádal jsem je o spolupráci o provádění kontroly z hlediska prevence, abychom předešli možné dopravní nehodě a případnému zranění,“ dodal Jaromír Kalčík.

Foto město Ejpovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT