Hlavní obsah

Minuty pro mladíka i mazáky. Na další šance si počkáme, hlásí hráči Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší zápas si v našlapaném programu nemohli fotbalisté Plzně přát. Venkovní odveta 3. předkola Konferenční ligy proti maltské Gziře vybízela k velké rotaci sestavy, což také trenérský tým v čele s Miroslavem Koubkem udělal. „Počkám si na další šanci," hlásí například záložník Adam Vlkanova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rron Broja z Drity, Adam Vlkanova z Viktorie Plzeň a Besnik Krasniqi z Drity.

Článek

Oproti víkendovému utkání v Českých Budějovicích doznala základní sestava hned sedmi změn. Zůstali jen stoper Robin Hranáč, záložníci Ibrahim Traoré s Lukášem Kalvachem a útočník Pavel Šulc. Koubek uznal, že první půle se moc nepovedla, ale Viktoria nakonec vyhrála 2:0 a v součtu s domácím triumfem 4:0 jasně proklouzla do závěrečného předkola.

Příležitost dostal například Adam Vlkanova. Osmadvacetiletý ofenzivní záložník začal sezonu v základu, jenže v prvních třech duelech byl vždy stažen před 60. minutou. Od té doby buď seděl, nebo střídal v závěru. „Ze začátku ročníku se nedařilo mně ani týmu. Teď jsem rád, že vyhráváme a počkám si na další šanci," říká muž, jenž na západ Čech přišel z Hradce Králové začátkem minulé sezony.

Na Maltě se dokonce prosadil, když v 70. minutě zvýšil křižnou přízemní ranou na konečných 2:0. „Jsem rád za každý gól, určitě mi pomůže," má jasno.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Z trochu jiné pozice si premiéru v evropských pohárech odbyl talentovaný Jan Paluska. Proti Gziře odehrál kompletní duel. „Skvělý pocit. Je mi 18 a za šanci jsem nesmírně rád. Stejně tak kluci, kteří tolik nenastupovali. Doufám, že minuty budu sbírat dál," věří plzeňský odchovanec.

Možnost rotace Západočechům rozhodně pomohla. Na Maltu odcestovalo jen šestnáct hráčů do pole, zbytek zůstal v Česku a léčí méně či více závažné zdravotní problémy. Prostor dostali stoper Václav Jemelka, bek Libor Holík, křídelník Jhon Mosquera, útočník Jan Kliment či náhradní brankář Martin Jedlička.

„Šlo o to, aby si odpočinuli kluci, kteří v poslední době nastupovali. Je fajn sestavu prorotovat a oddychnout si. Je tady mnoho kvalitních hráčů a tohle vždy přejde vhod," popisuje Vlkanova.

„Z prvních dojmů jsem odvedl dobrou práci. Rozhodně je však co zlepšovat," hodnotí Paluska svůj výkon. V elitním týmu Plzně si pomalu zvyká. „Kluci mi pomohli a myslím, že do kádru už stoprocentně patřím. Opakuji, za každou možnost jsem rád," dodává.

Přesto byl před startem nervózní. Stejně jako před necelými dvěma týdny, když si při domácí výhře 3:1 nad Baníkem Ostrava odbyl premiéru v české lize. „Ale jak jsem nastoupil na trávník, opadlo to a byl jsem připravený a koncentrovaný jen na zápas," popisuje.

Kdy dostane další šanci, se uvidí. Plzeň čekají hned další dva anglické týdny, tedy o víkendu liga a mezi tím závěrečné předkolo Konferenční ligy proti Tobolu Kostanaj z Kazachstánu.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.