LaLiga - preview 2. kola: Sevilla vyhlíží první výhru

18.08.2023, 09:15, aktualizováno 21.08.2023, 08:42
Previews
Ivan Rakitić (© AFP)

Dvěma zápasy bude dnes dohráno druhé kolo španělské ligy. Seville se samotný úvod nepovedl a o nápravu se pokusí v Alavésu, další nováček z Granady hostí Rayo.

Deportivo Alavés - Sevilla FC

pondělí 19:00

V pondělní dohrávce budou usilovat o první vítězství jak Deportivo, tak i Sevilla. Zejména pro hosty je začátek sezony zklamáním, protože po domácí porážce od Valencie přišel nezdar i v evropském Superpoháru.

Sevilla loni zachránila sezonu triumfem v Evropské lize a zcela tím vymazala výsledky na ligové scéně. Letos se chtějí Rojiblancos rvát o Ligu mistrů v domácí soutěži, ale hned první kolo proti Valencii jim nevyšlo (1:2). O pár dní později pak přišlo ještě větší zklamání, když tým nestačil v evropském Superpoháru na Manchesteru City. Vítězovi Premier League a Ligy mistrů podlehl až na penalty.

To všechno musí Rojiblancos co nejrychleji hodit za hlavu a soustředit se na následující zápasy, které budou velmi důležité. Sevilla nechce opakovat hrůzostrašný začátek z loňska a minimálně zápas se Citizens ukázal, že má kvalitu bojovat o nejvyšší příčky. Potvrdit to musí na půdě Deportiva Alavés. Loni se oba celky potkaly v Copa del Rey a byla z toho nejtěsnější výhra a postup Sevilly.

Domácí se vrací na prvoligovou scénu po roční pauze a jejich hlavním cílem bude záchrana. Postup do LaLigy se zrodil ve vyřazovací fázi druholigové soutěže, kdy Depor nejprve vyřadil Eibar a potom i Levante.

Estadio Mendizorrotza se má na co těšit. Prvoligový zápas hostil naposledy v květnu 2022 a teď navíc přijede vítěz Evropské ligy FC Sevilla. Los Blanquiazules se budou chtít doma vytáhnout a napravit úvodní porážku s Cádizem 0:1.

Deportivo je v dobré kondici a v pondělním zápase mu bude chybět pouze Giuliano Simeone. O dvě absence více hlásí Sevilla. Mimo je stoper Bade, stejně jako duo Ludwig Augustinsson, Tanguy Kouassi.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Marin, Sedlar, Abqar, Duarte - Rioja, Guridi, Blanco, Guevara - Kike Garcia

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Navas, Montiel, Gudelj, Acuňa - Fernando, Rakitić - Ocampos, Suso, Lamela - En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.04 - 2.33

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Granada CF - Rayo Vallecano

pondělí 21:30

Poprvé před vlastními diváky se v nové sezoně představí Granada a určitě by ráda uhrála lepší výsledek, než před týdnem v Madridu. Na Rayo však dlouhodobě neumí a navíc hosté začali sezonu vítězně.

Pro Granadu je Rayo neoblíbeným soupeřem, tedy alespoň to platilo v sezonách, kdy se oba celky potkávaly. Loni to nebylo, protože Granada bojoval svůj boj o návrat mezi španělskou elitu. Povedlo se. Nazaríes s dvaadvaceti výhrami celou soutěž ovládli a zaslouženě se vrátili.

Hned první kolo postavilo do cesty obtížnou překážku - Atlético Madrid na Wanda Metropolitano. Poradit si s tím Granada nedokázala a po porážce 1:3 bude vyhlížet první ligové body doma proti Rayu.

To naopak začalo skvěle a tři body přivezlo z Almeríe (0:2). O osudu utkání rozhodly dva pokutové kopy, které proměnily nejprve Isaac Palazón a po něm i Randy Nteka. I ve druhém zápase musí Rayo cestovat a tentokrát zavítá na Estadio Nuevo Los Cármenes. Jak už bylo řečeno, hosté mají lepší vzájemnou bilanci a s Granadou od roku 2013 neprohráli.

Granada bude bez služeb Raula Torrenteho, jehož trápí svalové problémy. Zbytek kádru má jinak trenér López pohromadě. Kompletní je Rayo a navíc se může těšit na další hráčské přírůstky, protože klub podepsal smlouvy s Kike Pérezem, De Frutosem a Sergiem Camellem.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ferreira - Rubio, Miquel, Vallejo - Callejón, Gumbau, Ruiz, Melendo, Neva - Samu, Uzuni

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Hernandez, Espino - Lopez, Valentin; Palazon, Trejo, A Garcia - Nteka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.06 - 3.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Girona FC - Getafe CF

neděle 19:00

Nedělní program 2. kola LaLigy nabídne tři duely a jako první se do sebe pustí Girona s Getafe. Obě mužstva za sebou mají náročný start, který ale zvládla nad očekávání dobře remízovými výsledky se silnými soupeři.

Protivníkem Girony se stal Real Sociedad, který má opět pohárové ambice. S ním Girona velmi rychle prohrávala, protože se už po pěti minutách prosadil šikovný Japonec Takefusa Kubo. Jenže Girona se nevzdala a ofenzivní inspirací se jí stalo ukrajinské duo dvou talentů. Po přihrávce od Viktora Cyhankova se totiž prosadila nová posila Girony Arťom Dovbyk, který srovnal na konečných 1:1.

Úvod se tak svěřencům trenéra Míchela povedl a proti Getafe na něj budou chtít navázat. "Věděli jsme, co Arťom umí a dokáže, že pro nás bude velkým přínosem. A jsem rád, že hned v prvním kole dokázal skórovat, aby z něj mohla spadnout nervozita z čekání na první trefu. Bude pro nás klíčovým hráčem a já věřím, že s ním budeme velmi nebezpeční," dodal po utkání spokojený sedmačtyřicetiletý kouč.

Jenže ani Getafe za sebou nemá úplně špatný výkon. Hned na startu nové sezony se muselo vypořádat s návštěvou samotné Barcelony. A vedlo si velmi dobře, protože od obhájce titulu neinkasovalo ani jednu branku a uhrálo s ním cenný bod. Je ale fakt, že na Estadio Municipal de Montilivi v Gironě Getafe už v pěti zápasech nedokázalo vyhrát.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, D. López, Blind, Gutiérrez - Valery, Herrera, A. García, Cyhankov, Couto - Dovbyk

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Duarte, Mitrović, Álvarez - Iglesias, Aleñá, Dakonam, Maksimović, Portu - Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.15 - 4.91

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Cádiz CF

neděle 19:30

Barcelonští fotbalisté se poprvé v nové sezoně představí doma, tedy přesněji řečeno na Estadio Olimpico, který je azylem po dobu rekonstrukce slavného stadionu Camp Nou. Nic jiného,než zisk tří bodů nepřipadá pro Xaviho svěřence v úvahu, vždyť první kolo v tomto směru příliš nevyšlo. Výhru naopak slavil Cádiz.

Remíza 0:0 z úvodního utkání na půdě Getafe byla pro obhájce titulu zklamáním. Ofenzivně laděné mužstvo se navíc nedokázalo střelecky prosadit a Xavi rozhodně nemohl jásat nadšením. Je však začátek sezony a prostor pro nápravu budou mít Blaugranas už v nedělí večer proti Cádizu a to nově na Estadio Olimpico Lluís Companys.

Pro LaLigu to není nové místo, protože zde v letech 1997 - 2009 hrával Espanyol. Stadion pojme 50 000 diváků a pro barcelonský tým má ještě jedno zvláštní specifikum. Právě tady totiž debutoval za Barcu Argentinec Lionel Messi.

Vítězně vstoupili do nové sezony hráči Cádizu. "Žlutá ponorka" udolala jedinou brankou Fedeho Deportivo Alavés a do zápasu s velkým favoritem může jít s čistou hlavou. "První vítězství nám dodalo energii. Kdekoliv jsou radost a pocity pozitivní, projeví se to v pracovním prostředí. Proti velkému soupeři, jakým je Barça, chceme odehrát skvělou hru," těší se kouč Sergio González. Hosté se letos chtějí vyhnout záchranářským starostem a co nejlépe odstartovat. Připomeňme, že loni začal Cádiz pěti porážkami v řadě.

Součástí byl i debakl 0:4 od Barcelony, ale pokud jde o vzájemné souboje z nedávných let, není na tom "Žlutá ponorka" zase tak špatně. Vzpomeňme dvě sezony předtím, kdy Cádiz s Barcelonou ani jednou neprohrál a na Camp Nou triumfoval 1:0.

Barcelona potřebuje nezdar z Getafe odčinit výhrou, ale v defenzivní řadě jí bude chybět obránce Ronald Araújo, stejně jako Iňigo Martínez. V prvním kole uviděl červenou kartu Raphinha čili ani jeho se nedělní zápas nebude týkat. Hostům budou kvůli zraněním chybět Brian Ocampo, Guardiola a Victor Chust. Suspendovaný je Escalante a to je pro Cádiz nepříjemná absence.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Koundé, Christensen, Baldé - Pedri, De Jong, Gündogan - Ezzalzouli, Lewandowski, Gavi

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Fali, L Hernandez, J Hernandez - Alejo, Emeterio, Alcaraz, Machis - Ramos, Roger

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.09 - 14.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid

neděle 21:30

Hlavním tahákem 2. kola nejvyšší španělské soutěže je večerní střetnutí Realu Betis s Atléticem Madrid. Oba týmy vstoupily do nové sezony výhrou, ale tentokrát se může radovat jen jeden. V uplynulých letech tyto duely Atlético zvládalo, zatímco Verdiblancos uhráli v posledních třech sezonách s madridským celkem jen jeden bod.

Betis má na Atlety hodně spadeno a rád by vylepšil nelichotivou bilanci vzájemných zápasů. První zápas na hřišti Villarrealu (1:2) ukázal, že kvalita Verdiblancos rozhodně nechybí a minimálně útok na evropské poháry by měl být samozřejmostí. Nutno podotknout, že první venkovní výhra se nerodila lehce a rozhodující branku vstřelil až v šesté minutě nastavení Willian José. Tři body Betis vyválčil a nyní si věří i na dalšího silného kandidáta v boji o titul.

Vítězný vstup do sezony prožilo Atlético Madrid v souboji s Granadou, ale větší pozornost je teď upřena na osud Joãa Félixe. Portugalský útočník se vrátil do Madridu po hostování z Chelsea, nicméně v hlavním městě Španělska nemá na růžích ustláno. Félix do zápasu s Granadou nezasáhl a chybět bude i proti Betisu.

"João Félix? Vždycky říkám, že nejlepší je se zeptat jeho, ale on není dotazován, tak nemá příležitost odpovědět. Stále se nás na něho ptají. Je v kádru a trénuje s námi od začátku sezony. Kvůli zranění se nezúčastnil přátelského utkání a do dalších nenastoupil z důvodu toho, že potřeboval trénink. Později byl na tom dobře, tak byl povolán k prvnímu zápasu. Teď je trochu v nepohodě, tak v Seville nebude," okomentoval situaci okolo Portugalce trenér Diego Simeone. Mezitím se objevily zprávy o jeho případném přesunu do Barcelony, ale prezident klubu Miguel Angel Gil Marin nebyl nadšený z případného posilování konkurenta v boji o titul a tak je situace kolem Félixe pořád nejasná.

Na obou stranách jsou určité absence a hůře je na tom Betis. Domácí tým bude postrádat Brava, Carvalha, Bartru, Bellerína a Fekira. Nenastoupí zřejmě ani Guido Rodríguez, jenž je spojován s odchodem do Lyonu. V nominaci chybí i Henrique a důvod je nasnadě, protože Brazilec je vyšetřován kvůli údajným sázkám. Pokud jde o hosty, tak vedle Félixe chybí Nahuel Molina, Reinildo a zřejmě i Koke.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Pezzella, Felipe, Abner - Roca, Akouokou - Perez, Isco, Henrique - Willian José

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Azpilicueta, Savić, Hermoso - Llorente, Barrios, De Paul, Lemar, Carrasco - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.85 - 3.53 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Celta Vigo

sobota 17:00

Stadion Anoeta v San Sebastiánu uvidí v sobotu odpoledne duel dvou týmů, které chtějí napravit svá zaváhání z prvního kola. Domácí La Real získal jen bod s Gironou, zatímco Celta Vigo nechala Osasuně rovnou všechny tři.

La Real to bude mít bez Davida Silvy, jenž byl nucen kvůli vážnému zranění ohlásit nečekaně konec kariéry, velmi těžké. První náznaky byly vidět už v přípravných utkáních a úvodní duel nového ročníku to potvrdil. Už po pěti minutách se blýskl Takefusa Kubo, na němž bude asi ležet hlavní část kreativní práce. Jenže jeho rychlá branka nakonec domácímu týmu na výhru nestačila. Spolupráci dvou Ukrajinců završil střelec Arťom Dovbyk, který v novém dresu poprvé skóroval.

Trenér Imanol Alguacil po utkání litoval zahozených šancí a věří, že se jeho svěřenci zvednou. "Nehráli jsme špatně, je pravda, že úvody sezony jsou vždycky trochu náročnější a pomalejší, ale líbilo se mi, co jsem viděl. Viděl jsem nasazení a bojovnost. Jen nám chyběla větší kvalita v zakončení. Některé situace jsme řešili špatně a nevytvořili jsme si takový tlak, jaký bychom mohli. Jsem si ale jistý, že to je jen otázkou času a dobrého tréninku."

Real Sociedad se v minulém ročníku umístil na skvělém čtvrtém místě a těší se na základní skupiny Ligy mistrů. Do ní se baskický klub podívá poprvé od roku 2013, takže velký úspěch. Co se za úspěch moc považovat nedá, to je počínání klubu na přestupovém poli. Prozatím se totiž s novými spoluhráči seznamuje jen dvojice Hamari Traoré a André Silva, což vzhledem k oslabení o Silvu a dalším odchodům prostě není adekvátní, když chcete hrát dvě soutěže.

Celta vyměnila trenéra a přivedla fanouškům známou tvář, velezkušeného Rafaela Beníteze. Moc dobře ale "Rafa" nezačal, protože jeho tým hned na úvod prohrál o dvě branky s Osasunou. V porovnání s La Realem byla Celta mnohem aktivnější, protože přišlo už pět nových hráčů a ještě není konec obchodů. Klub z Viga teď potřebuje zabrat, a to zvlášť proto, že ho v dalších dvou kolech čekají giganti Real Madrid a Barcelona.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - Méndez, Zubimendi, Turrientes - Kubo, Fernandez, Oyarzabal

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Aidoo, Núñez, Sánchez - Pérez, Beltrán, Sotelo, Bamba - Aspas, Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.52 - 6.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Madrid

sobota 19:30

Almería se v prvním kole zrovna pozitivně neukázala, ale je otázkou, nakolik od ní můžeme očekávat zlepšení nyní. Na Estadio de los Juegos Mediterráneos totiž v sobotu navečer přijede Real Madrid. A královský klub bude toužit po druhém vítězství v řadě.

Na úvod to nebylo špatné. Real chce v této sezoně odčinit zklamání z té loňské (a druhé místo je z pohledu Realu zklamání vždycky, zvlášť s deficitem deseti bodů na první Barcelonu) a začal dobře. První kolo ho poslalo do Bilbaa a tamní Athletic se na Real nechytal. Madridské návštěvě stačily k celkem bezproblémovému výkonu dvě trefy z první půle, které si rovným dílem rozdělilo duo Rodrygo a Jude Bellingham.

Real Madrid zatím přivedl pět hráčů, kromě zmíněného Bellinghama taky mladého Turka Gülera, odchovance Frana Garcíu, Joselu a rovněž dotáhl do konce hostování brankáře Kepy, což byla vzhledem k vážnému zranění jedničky Courtoise nutnost. Stále ale platí, že střelec formátu Karima Benzemy nebyl nahrazen a je otázkou, zda se Real v tomto ohledu pokusí ještě něco vymyslet. Rozestavení 4-3-1-2, které kouč Ancelotti použil proti Athleticu, a v němž figuruje duo Vinícius - Rodrygo na hrotu, proti Baskům fungovalo dobře.

Za minulou sezonu se Realu povedlo vyhrál Copa del Rey, takže v té současné bude chtít určitě vsadit víc na mistrovský titul a opět na dominanci v Lize mistrů. Thibaut Courtois není jedinou absencí Realu, s níž musí Ancelotti dlouhodobě počítat. Proti Athleticu se totiž vážně zranil obránce Éder Militão, který si od fotbalu odpočine na několik měsíců. A mimo hru je také zraněná dvojice Dani Ceballos - Ferland Mendy.

Ani Almería nebude proti Realu doma kompletní. Leo Baptistao a Martin Svidersky jsou vážně zranění, což je pro trenéra Vicenteho Morena závažná zpráva. Stejně jako porážka v prvním kole, kterou Almería utrpěla proti z rukou Raya Vallecana. V rozmezí osmi minut totiž Rayo zahrávalo dvě penalty, obě úspěšně. A to nebyl pro tým, který naposledy skončil až sedmnáctý a zachraňoval se až v posledním kole, vůbec dobrý start.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Marino - Pubill, E. González, Babić, Akieme - Robertone, Baba - Arribas, Ramazani, Embarba - Suárez

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rüdiger, Alaba, F. García - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Vinícius, Rodrygo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.21 - 5.23 - 1.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Athletic Bilbao

sobota 21:30

Sobotní nabídku španělské LaLigy uzavře duel Osasuny s Athleticem. Domácí si před týdnem přivezli slibnou výhru nad Celtou Vigo a konečně se představí vlastnímu publiku. Jednoduché to mít nebudou, protože Athletic rozhodně cílí na tři body a chce Osasuně splatit účty z minulé sezony.

Na úspěšnou loňskou sezonu navázala v prvním kole Osasuna a na Estadio Balaídos zvítězila 2:0. Trenér Jagoba Arrasate mohl být spokojený a už se těší na první domácí vystoupení v nové sezoně. V něm jeho tým narazí na Athletic Club. "Těším se na tradiční Athletic. Je to super těžký soupeř. Víme, kolik sil nás to stálo pokaždé, když jsme s nimi hráli. Loni to bylo dokonce čtyřikrát. A víme, že musíme hrát dobře, protože pokud ne, neuhrajeme dobrý výsledek," podotkl trenér Arrasate.

Pro Osasunu je to důležité utkání, protože už v týdnu zasáhne do bojů o Evropskou konferenční ligu. Soupeřem španělského celku bude Club Bruggy a Los Rojillos se netají tím, že chtějí proniknout do základní skupiny. Jagoba Arrasate však nebude nijak šetřit opory a na Athletic vyrukuje v nejsilnější možné sestavě.

Bez pohárů budou letos Baskové a o to víc chtějí uspět v lize. První zápas s favorizovaným Realem Madrid nevyšel a reparát se bude o víkendu skládat na El Sadaru. "Nebylo to dobré představení, ale pořád máme stejný optimismus, který jsme získali v předsezonní přípravě. Dobře jsme trénovali a víme, že v zápase s Osasunou budeme lepší. Cílem je vyhrát, stejně jako každý víkend. Budeme muset dobře bránit a snažit se zlepšit v útoku," prohlásil na stránkách klubu brankář Unai Simón.

Athletic má Osasuně co oplácet. Bylo již zmíněno, že v loňské sezoně došlo na čtyři vzájemná utkání a ve všech si vedli lépe Rojillos. Připomeňme, že Osasuna vyřadila Athletic v semifinále Copa del Rey.

Osasuně nebude k dispozici zraněný Darko Brašanać, jinak nemá Jagoba Arrasate důvod hýbat sestavou. Jeho protějšek Ernesto Valverde bude podobně jako proti Realu Madrid bez služeb Yuriho Berchicheho, Daniho Garcíi a Yeraye Álvareze.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Pena, Catena, D Garcia, Mojica - Moncayola, Torro, Oroz - R Garcia, Budimir, Gomez

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - De Marcos, Vivian, Paredes, Lekue- Ruiz de Galarreta, Vesga - N Williams, Sancet, Berenguer - I Williams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 2.92 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Villarreal CF

pátek 19:30

Druhé kolo ve španělské LaLize začne tradičně už v pátek a jako první se do sebe pustí týmy Mallorky s Villarrealem. Ten si v prvním kole moc nepomohl a venkovní utkání bude považovat za možnost, jak si napravit reputaci. Mallorca s ním ale má z poslední doby skvělé zkušenosti a nebude pro něj snadným sokem.

Mallorca začíná mít nového oblíbeného soupeře. Trošku přeháním samozřejmě, ale je fakt, že v posledních dvou duelech se Mallorce vždycky povedlo Villarreal překvapit a porazit. V loňské sezoně od něj nejprve venku nedostala ani branku a doma v odvetném utkání pak Villarreal přestřílela dokonce 4:2! Něco podobného se nyní pokusí svěřenci trenéra Javiera Aguirreho zopakovat.

První kolo pro Mallorcu znamenalo dělbu bodů a muselo ji to hodně mrzet. Od 29. minuty prohrávala na půdě Las Palmas a dostala šanci na pokutový kop, jenže zkušený kanonýr Vedat Muriqi tentokrát svůj celek nezachránil. Po jeho břevnu se Mallorca delší dobu trápila, až ji nakonec v 70. minutě spasil střídající obránce Antonio Raíllo. Mallorca má kádr hodně pozměněný, přišlo hned sedm nových hráčů, z nichž většina bude aspirovat na místo v základu. A tolik nových tváří bylo potřeba, protože čtyři hráči z prvního týmu odešli a zejména ztráta Kang-ina Lee bude hodně citelná.

Živost a kreativita na přestupovém poli jen dokazuje, že ostrovní celek míří hodně vysoko a je ambiciózní. Minulou sezonu zakončil na skvělém devátém místě, ale to mu teď nestačí. Villarreal bude brát výlet na Estadio Iberostar jako možnost se vykoupit po minulém hodně nepovedeném kole.

Nebyl to žádný debakl, ale spíš musí jeho hráče i fanoušky mrzet způsob, jakým Villarreal prohrál. Real Betis se dostal do vedení díky trefě Ayozeho Péreze, na kterou ještě dokázal po změně stran odpovědět Cuenca. Jenže když se zdálo, že si oba kluby rozdělí po bodu, udeřil v hlubokém nastaveném čase Willian José a prakticky z poslední akce rozhodl o vítězství béticos. První vystoupení oslabeného týmu tak nebylo zrovna pozitivní.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Copete, Costa - D. Rodriguez, Morlanes, Darder - Ndiaye, Muriqi, Larin

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Foyth, Mandi, Cuenca, Pedraza - Capoué, Parejo, Terrats - G. Moreno, Sørloth, Baena

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.13 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Valencia CF - UD Las Palmas

pátek 21:30

Valencia zvládla těžký los prvního kola s úctou a v pátek večer bude chtít navázat další výhrou. Čeká ji rozhodně hratelnější soupeř než Sevilla, protože do Valencie se podívá nováček ligy z Las Palmas.

Los Che mají za sebou další náročnou sezonu, u níž se určitě nejeden fanoušek Netopýrů modlil, aby už skončila. Chvíli to vypadalo, že se Valencia dost možná v příštím roce ukáže jen v Segundě, ale nakonec se povedlo tradiční klub zachránit mezi elitou. Valencia zakončila sezonu na krajně neuspokojivém šestnáctém místě a horší výkon si připsala naposledy v sezoně 1985/1986, kdy spadla o level níž.

Netopýři schází mezi první čtyřkou už od sezony 2018/2019 a vzhledem k tomu, v jak špatné ekonomické situaci se klub nachází, je jejich návrat na příčky znamenající Ligu mistrů, spíš v nedohlednu. Nicméně fanoušci měli v poslední době alespoň nějaký důvod k radosti, protože na lavičku usedl Rubén Baraja, někdejší skvělý záložník Valencie. Ta má v kádru navíc několik velmi talentovaných a šikovných fotbalistů.

Minulé kolo navíc hezky naznačilo jejich možnosti. Na půdě Sevilly se dlouho hrálo na remízu, ale minutu před koncem se prosadil střídající mladík Javi Guerra a ve dvaceti letech se stal na chvíli hrdinou. Barajův tým musí čerpat z vlastních řad, jelikož se vedení zatím zmohlo jen na dva příchody. První polovina tabulky by pro Valencii byl po sezoně asi úspěch.

Las Palmas má samozřejmě jiné, skromnější cíle. Ostrovní mužstvo se do první ligy probojovalo po dlouhých pěti letech a nezačalo úplně špatně. V úvodním utkání remizovalo s Mallorcou a ani z Valencie nemusí mít vyloženě obavy. Vyhrálo nad ní čtyři z posledních pěti ligových klání.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Paulista, Özkacar, Gayá - Foulquier, Diakhaby, Pepelu, Guerra - Almeida, Duro

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Lemos, Coco, A. Suarez, Singraven - Viera, Muñoz, K. Rodriguez, Loiodice, Ramirez - Cardona

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.84 - 6.53

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atlético Madrid
1
1
0
0
3 : 1
3
2
CA Osasuna
1
1
0
0
2 : 0
3
Rayo Vallecano
1
1
0
0
2 : 0
3
Real Madrid
1
1
0
0
2 : 0
3
5
Valencia CF
1
1
0
0
2 : 1
3
Real Betis
1
1
0
0
2 : 1
3
7
Cádiz CF
1
1
0
0
1 : 0
3
8
Real Sociedad
1
0
1
0
1 : 1
1
Girona FC
1
0
1
0
1 : 1
1
UD Las Palmas
1
0
1
0
1 : 1
1
RCD Mallorca
1
0
1
0
1 : 1
1
12
Getafe CF
1
0
1
0
0 : 0
1
FC Barcelona
1
0
1
0
0 : 0
1
14
Sevilla FC
1
0
0
1
1 : 2
0
Villarreal CF
1
0
0
1
1 : 2
0
16
Deportivo Alavés
1
0
0
1
0 : 1
0
17
Granada CF
1
0
0
1
1 : 3
0
18
Athletic Bilbao
1
0
0
1
0 : 2
0
UD Almería
1
0
0
1
0 : 2
0
Celta Vigo
1
0
0
1
0 : 2
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
2miguel1

Tak Cancelo už by mal byt dohodnuty. Bude to podla mna ako som pisal pred nedavnom. Kounde sa ponunie na stopera a neverim, ze Xavi posadi Christensena, kedze je to jeho jeden z najoblubenejsich hracov, u ktoreho zaciname rozohravku. Podla mna ho posunie na DM. Potom Frenkie Gundo Pedri hrat musia, takze k Lewovi len jedno kridlo. Z tej trojice Frenkie Gundo Pedri bol proti Getafe najvysunutejsi Pedri, ale nebolo to dobre, nedostaval tolko lôpt, na tu mozno aj 10 by som dal Gundogana. Takcitak Cancelo bude v Barcelone delo, o tom som presceceny.

Reagovat
patas92

Nikoho posazovat ani posouvat na DM Xavi nebude muset. Araujo bude už do konce kariéry rovnoměrně dělit čas mezi hřištěm a marodkou, takže stoperem číslo jedna bude Kounde a vedle něj bude hrát ten, kdo zrovna nebude zraněný.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal,Rudiger,Alaba,Garcia,Tchouameni,Kroos,Valverde,Bellingham,Vini Jr,Rodrygo

Reagovat
MystycMac

Reagovat
MystycMac

To bude smutná sezóna pre Real..

Reagovat
CHONG

Reagovat
Mateo16

Ruka ty vole slušný zárez od sudiho

Reagovat
teenz

Ty se jdi vazne probehnout.

Reagovat
CHONG

Jemu už nepomůže ani svěcená voda...

Reagovat
Hachim Mastour

Žid Bellingham je zabijak

Reagovat
Hachim Mastour

Goool

Reagovat
Jordi Alba

Ten novej záložník Realu, co v ničem nevyniká, stál 100 mega a nemá šanci se prosadit zatím podle statistik asi solid.

Reagovat
I am Mancunian

Anglicky drevák?

Reagovat
vilp

Reagovat
teenz

Reagovat
Mateo16

On je práveže silný na lopte a podla mi dokázal nahradiť Modrica , jeho problém je ze nemáme útočníka a musí hrat blbé AMko na ktorom robí dobre štatistiky ale na to tam nebol kupeny

Reagovat
Mateo16

Brahim jeho sólo škoda keby z toho bol gól

Reagovat
Hachim Mastour

ale ono to vyzeralo jak keby prihraval

Reagovat
Mateo16

Aj prihrával ale nap.cu

Reagovat
Hachim Mastour

asensio by zakoncil, ale nedokazal by si vytvorit taku sancu. pre to preferujem Brahima

Reagovat
Mateo16

Ak to takto pôjde Bellingham vymaže Vinicia a Rodryga

Reagovat
teenz

Jeste nedavno si psal, ze je k nicemu.

Reagovat
Mateo16

Ja som Bellinghama chcel , písal som na tchua

Reagovat
teenz

Myslis toho, ktery podava po Judem druhe nejlepsi vykony?

Reagovat
misinho7

Reagovat
Gazdo

Tak som zvedavy co dnes Xavi postavi. Ak zase nepostavi ziadne kridlo a nacpe tam Raphinhu tak nech ide naozaj uz do prdele… v januari mu akosi upadli gule a odvtedy sa to s nim taha

Reagovat
zasranej malíř

Raphinha má trest za ČK

Reagovat
Miguel19

Těžko ho postaví, když má rudou.

Reagovat
Gazdo

Fair point na to som zabudol

Reagovat
Jordi Alba

Díky bohu zato.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Jordi Alba

Nejásal bych předčasně, on si najde způsob jak nás srát i z tribuny.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Gazdo

Tak Xavi beztak drbne na jedno kridlo Gaviho a na druhe Roberta (ak nie je nahodou zas zraneny uz som sa v tom stracam)

Reagovat
2miguel1

Mame Frenkieho Gunda Pedriho, ktori musia hrat, ako inak to chces postavit ked na DM je Romeu? Musime mat ustalenu 11, nech si zvyknu na seba. Kridla je nasa najvacsia slabina, preto jedno kridlo je az az. Jedine dufam, ze Pedriho postavi nizsie nech ma viac lopt a Gunda da na tu poziciu Bellinghama. Gundo vie strielat goly

Reagovat
Eichel

Tak, že jeden z tých troch bude na lavičke. Prečo by mali hrať všetci naraz? Dúfam, že ich tam všetkých narve a ešte ako bonus tam ďalšie zápasy začne hádzať Gaviho do útoku... Ak chce hrať to, čo Real, tak by tam musel mať dvoch pohyblivých hráčov ala Vini a Rodrygo.. to sa fakt nedá hrávať s Lewom.

Mal by to postaviť Mats-Roberto-Koundé-Christensen-Baldé-Romeu-FDJ-Pedri-Fati-Lewa-Ferrán.. alebo nech tam šupne toho Abdeho. Ale načo chce hrať niečo, čo do príchodu Gunda ten tím nikdy nehral a očividne to fakt nefunguje.

Reagovat
Eichel

zas tam dá diamant s Gundom, Pedrim, FDJ a Romeu.. ako je Gundo dobrým hráčom tak to môže byť pre nás dosť prúser lebo Xaviho ho tam chce silou mocou nacpať

Reagovat
Gazdo

Jop a do toho Lewa bez pohybu a bude to zase sterilna okopavana. Toho sa bojim

Reagovat
Eichel

Mňa ti to ani neláka dnes zapnúť. Reálne sa viac teším na zápasy Spurs.

Reagovat
Jordi Alba

Byl jsi na nich? Plánuju jít proti Liverpoolu. White Hart Lane jsem bohužel nestihl.

Reagovat
Eichel

Mali sme ísť na United a zistili sme, že má kamarát prepadnutý pas a už ho nestíhal obnoviť do zápasu. Tak teraz riešime, že by sme na konci roka na niečo šli, ale zatiaľ som na novom štadióne veru nebol. Ale konečne mám pocit, že sa ten klub zbavil nejakej tej toxicity, čo tam od konca Pocheho bola, ten káder je mladý a zaujímavý a hrá sa skutočne atraktívny futbal a Ange vyzerá byť super pre tento projekt. Barcelona bola pre mňa vždy viac, ale vlastne trip na Montjuic absolútne neriešim... nejak ma posledné mesiace ten futbal Barcelony nebaví a celkovo je v lige kopec zápasov, kde to je obliehanie zalezeného tímu, ktorí naťahuje čas, čo to ide. Pri tých Spurs mám teraz pocit, že aj keby sa prehrá, tak to bude aspoň zábavný futbal. Každopádne dám report, určite sa túto sezónu zastavím.

Reagovat
Jordi Alba

Pas se dá vyřešit rychle, ale stojí to peníze. Osobně taky přemejšlím, že tu Barcelonu letos na Montjuicu vynechám, tak nějak mi už na to nevychází moc času. Poslední měsíce závidím, já bych to nazval spíš poslední roky, ale srdíčku neporučíš, tak to sleduju.

Reagovat
teenz

Do 2 dnu za 7 kdyz jsem to zjistil tyden pred Dubaji.

Reagovat
Jordi Alba

lol tak to vítej v klubu, řešil jsem úplně to stejný taky do Dubaje 2 nebo 3 roky zpátky no, peněženka taky zaplakala.

Reagovat
teenz

Cestovani po Evrope na obcanku je zlo no. ale prekvapilo me, ze takovy sluzby existujou v CR.

Reagovat
Jordi Alba

Já jsem na tohle hroznej dement, pokaždý mám v pičista, co řeší všechno na poslední chvilku. Od tý doby, co jsem si udělal ten pas, tak jsem zase přestal nosit občanku (jak člověk platí všechno mobilem, tak fyzickou peněženku neviděl roky), takže jsem teď nedávno zjistil, že je přes rok prošlá, ale tam to naštěstí nic nestálo.

Reagovat
teenz

Ja to stejne s ridicakem. Nekolik let me nikdo nekontroloval, tak jsem mel rok a pul proslej.

Reagovat
Eichel

Hej a nechcelo sa mu to úplne míňať, ale tak v pohode, zas nemali sme práve tento zápas taký must see a určite sa nájde znova nejaký vyhovujúci termín s dobrým zápasom.

Ono aj pod tým Xavim to niekedy vedel byť zábavný futbal a sledovať Pedriho je balzam na dušu, ale nejak ma to po jari prestalo baviť. Ako keby vypli po tom, čo si boli istý, že už dajú titul a ten futbal bol fakt o ničom. Plus celkovo ma nejak prestala baviť la liga, skôr si pozriem PL. Barce fandím od 2004, Spurs od 2005 a teraz prvý krát za tú dobu sa viac teším na zápasy Spurs. Ale možno ma rýchlo opustí ten entuziazmus z prestavby a naopak mi Xavi vytrie zrak, ja budem len rád.

Reagovat
Jordi Alba

Pedri je super, ale pokud se Fati, Raphinha a Ferran nějak nechytnou, tak je to v hajzlu. Demblba je sice labil, ale uměl přejít přes hráče, navázat na sebe obránce, byl rychlej, sice toho hodně zajebal, ale to samý zajebává Raphinha jenom nemá ty přednosti u toho. Lewa tam pak na hrotu je úplně vymazanej.

Reagovat
Eichel

Ja som Dembelého nikdy nemal rád, ale jeho odchod ma hneval práve skrz to, koľko za to klub dostane a skrz to, že tam nevidím okrem Abdeho (pri ktorom nevieme, či na to má), typologicky nikoho kto vie prejsť 1 na 1. A Ferrána mi je vyslovene ľúto, lebo prvý polrok po príchode zo City hral super. On toho síce zadrbal strašne veľa, ale neustále robil nábehy a dostával sa do šancí. Teraz s Lewom na hrote a s ním a Raphinhom na krídlach ma to skrátka nebaví. A tie pokusy s Gundom v nejakom wanna be diamante mi už prídu ako keby fakt chceme hrať hádzanú.

Reagovat
Gazdo

Pri Ferranovi je uplne jednoduchy problem a to je to ze ten nas utok po odchode Aubu strasne stratil na dynamike. Je to vsetko jednoducho strasne pomale a tym padom ma super viac casu na to si tu obranu zabezpecit a Ferran sa uz do tych sanci tak nedostava

Reagovat
Jordi Alba

Tak jsem vyměknul a koupil letenky na víkend jak se bude hrát s Atléticem. Hraje i Girona doma, tak doufám, že mi to klasicky vyjde, že budou hrát ve stejnej den a čas.

Reagovat
Eichel

uži si

Reagovat
vilp

Čím víc záložníků, tím větší držení míče. Xavi.

Reagovat
Gazdo

Stava sa z neho Valverde. Zatial by som mu tu zmluvu nepredlzoval lebo mam z toho angazma take zmiesane pocity. Jasne ma velmi, velmi obmedzene moznosti na skladanie kadru (mozno je to aj dobre ked tak sledujem) a vyhral ligu (aj ked v podstate vdaka marnej konkurencii a brutalne nad ocakavania plus Mats) ale tie zapasy su proste hrozne a vzdy ked o nieco islo sme zatial dostali na drzku

Reagovat
Gazdo

Jemu to proste neda a musi tam narvat 4 zaloznikov. A este proti Cadizu ktory bude zalezeny a bude nas nicit na protiutoky… a jedine kridlo postavi sice talentovaneho ale len 16 rocneho Yamala ktory je sice super ale bolo by dobre aby mal aj protivahu na druhej strane. No nic pustim max ako podmaz

Reagovat
Rattlesnake

jasná

Reagovat
Moshe Dajan

zapomeň

Reagovat
celeb

kolko este musime stratit casu, kym cules pochopia, ze famozny zaloznik nemusi automaticky znamenat famozny trener.

Ako sa ohlasovalo, ze pride trener, ktory bude hrat 4-3-3 ... a v realite hrame stale nejaky divny maglajz proti timom so zlomkovou hodnotou hracov.

Reagovat
Rattlesnake

dneska úplně vpohodě výkon zatím. nebýt nepřesností ve finální části hřiště tak je barca ve vedení.

Reagovat
Moshe Dajan

Barcelona málokdy hraje jako stroj od prvního zápasu. Tvrdší začátky sezony jsou běžné, dej tomu čas.

Reagovat
celeb

aale nehovor? Vdaka za intro.

Reagovat
herbage

Na jaře v EL už to bude válec

Reagovat
alcantara

Fan zebrackeho Arsenalu si bude robit prdel, to je uz trosku komicke

Reagovat
herbage

Nevím, kdo je tady žebrák, když se podívám na finanční vedení obou klubů Ale třeba překvapíte a přivedete taky jiné hráče, než co jdou doléčit na důchod bolavá kolena k moři

Reagovat
alcantara

Trebars niekedy zase vyhrajete aj nieco viac ako Colacao Cup.

Reagovat
herbage

V lize, kde půlka týmů má rozpočet nula, nula prd, se vám to machruje (s výsledky 1:0 a hrou, že diváci chtějí vrátit vstupné), ale v PL byste byli mimo TOP4. Všák vám velmi brzy zbyde jen Copa del Rey, pokud vše zůstane v nastoleném trendu

Reagovat
alcantara

Nie tak davno Vam tie nulove rozpocty pravidelne nakladali, este aj dnes sa to sem-tam stane, takze trosku pokory by som poprosil. A dokaze tam v TOP 4 skoncit aj Newcastle ci United, totalne nedosiahnutelna meta pre nas, fakt V nastolenom trende by mal byt novy stadion a dobehnutie vsetkych tych zmrdstiev, ktore napachal Bartomeu v podobe sialenych kontraktov, takze snad mas pravdu.

Reagovat
herbage

Když vypnu rejpavý mód, tak za čas MSN a Guardioly jsem nevynechal váš jediný zápas, ale po odchodu Messiho není pro nezaujatého diváka žádný důvod si zapnout váš zápas, stačí se druhý den podívat na skóre. Tebas poslal celou ligu na chuj a defacto jediným konkureneschopným týmem zůstal Real. Přál bych vám, abyste se zvedli, protože vyšší konkurence pozvedne celou ligu i sledovanost, ale jste tak 2-3 roky plné dobrých kroků od konkurenceschopnosti. Necháme se překvapit

Reagovat
alcantara

Ano, mas pravdu. TOP futbal so zazitkom sa v Barcelone uz roky nehra.

Reagovat
Gazdo

Nahodou na Pedrihi je radost sa pozerat aj pre nezaujateho fanusika. Problem je ze vsetko naokolo stoji za hovno

Reagovat
herbage

Pedri je TOP, ale vystačím si s YT On a Demba, občas Gavi

Reagovat
Pithivier

Nekdo bude valec v EL, nekdo zas narazi v osmifinale LM na Bayern

Reagovat
Pithivier

Tady fakt chcipl pes ve spanelske sekci, dokud si Klokanomet nesmazal ucet, tak se tu aspon neco delo

Reagovat
Rattlesnake

#privedtezpatkyklokana!

Reagovat
celeb

#privedtezpatkystaryEuroFotbal!

Reagovat
Pithivier

Amen!!

Reagovat
celeb

vyzuril sa myslim na mne, celkom utlovok taky klokan

ja by som ho uz aj pustil naspat na podmienku do klietky

Reagovat
LAM

Na letošní sezónu se teda moc netuším. Z týmu necítím stejnou energii jako loni a v domácích zápasech budeme na tomhle stadionu ani né poloviční. K tomu jsme v létě asi oslabili.

Reagovat
Moshe Dajan

ale Stegen

Reagovat
Rattlesnake

zákrok sezóny.

Reagovat
Gazdo

Ja by som mozno este poslal na ihrisko Roberta a stiahol Yamala a v podstate aj Lewu by som stiahol a dal tam Casada

Reagovat
alcantara

Jedno kridlo na ihrisku, 16- rocne, proti Cadizu doma. Za Dembeleho spat by som dal cely Camp Nou, taka je to zufalost.

Reagovat
Rattlesnake

yamal nejlepší na hřišti zatím...

Reagovat
LAM

Příprava vypadla velmi dobře, ale teď je to velkej útlum. Je pravda, že v přípravě proti nám hráli fotbal a né to co poslední dva zápasy ve LL...

A jelikož nejsou finance tak máme jen jedno klasické křídlo a tomu je 16....

Navíc ten stadion je všechno jen né pořádná domácí kulisa.

Reagovat
Kluivert9

Fati a Torres jsou co?

Reagovat
Pithivier

Fatiho odstrelil Xavi

Reagovat
AlevsakNevadi

fuj do piči nech je ten chuj co najdalej od barcelony, inak idu zatial nejake reddity že má malé svalové zranenie

Reagovat
Gazdo

Preco sme pustali Kessieho? Takto mame malo zaloznikov a nema tam kto hrat

Reagovat
2miguel1

No je to zatial celkom marnosť

Reagovat
celeb

Xaviho ignorovanie Fatiho je normalne trestne! Najskor po fantastickom starte sa mu dava Messiho 10 a neskor po sezone ovplyvnenej zraneniami sancu nedostane, napriek jeho vybornej priprave!

Sa mu cudujem, ze este neche ist niekam, kde mu ponuknu viac sanci. Zevraj sa nieco riesi s Arsenalom.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
herbage

si ho nechte, marody nechceme

Reagovat
celeb

Reagovat
Kluivert9

Říkal Timber, nebo kdo?

Reagovat
herbage

první vážnější zranění, vyloženě smůla. U Fatiho by to byla víceméně jistota. Až se rozehraje, dá 2 sezóny 20g plus a bez jedoné další absence a budeme o tom možná uvažovat

Reagovat
Kluivert9

Až dá 2 sezóny 20g plus, tak si na nějakej Arsenal ani nevzpomene.

Reagovat
Well

Třeba dá nějaké z těch 20g proti Arsenalu a bude s láskou vzpomínat.

Reagovat
-R2D2-

Hlavne on si pak nevzpomene na Arsenal.

Reagovat
herbage

To je možné, ale alespoň by to byl konečně hráč hodný 14m ročně, které od roku 2021 pobírá

Reagovat
Rattlesnake

mi se to líbí zatím. nebýt ledesmy tak je to 3:0

Reagovat
Rattlesnake

nevidím vesmír, ve kterým se raphina po trestu vrátí do základu.

i když jamal asi pojede na ten šampionát do 17ti let...

Reagovat
Eichel

zápas nepozerám, ako hráme? je to klasická sračka bez krídiel ako sme doobeda očakávali a xavi sa naďalej čuduje prečo zostava s gundom nefunguje?

Reagovat
Salfovic

Proč jste ho vůbec brali? Zrovna střed zálohy vás netrápil.

Reagovat
Eichel

lebo xavi ho silou mocou chcel.. preto.. vôbec sa netušilo, ako chce s ním hrať a tak sme si všetci mysleli, že skrátka ho bude rotovať s FDJ a Pedrim, ktorý toho odohral fakt veľa a už z toho pramenili aj nejaké zranenia.. aj keď tam stále je aj Gavi, ale toho mohol občasne skúšať aj na krídle... ale očividne ani Xavi vlastne vôbec netuší, čo s ním, ale chce ho hrať

Reagovat
Salfovic

Až začně LM, tak to asi rotovat začne.

Reagovat
-R2D2-

Tvl to su sracky…

Reagovat
Eichel

jj sú, ten systém so 4mi CMkami je absolútne super a je z neho badať, že Xavi to má dokonale vyšperkované... súperi netušia

Reagovat
-R2D2-

Ale co by ne pro jednou. Tak vezmeme hezky vetu po vete:

Spekulace.

Netusilo no.

Mysleli.

Nevi co s nim…

Nemas vubec nic, vsechno vystaveny na pocitech, domenkach, ale problem je ze to predstavujes jako by tak bylo obecne. A to neni poprve.

Jinak ten system celekem sednul, vzhledem k okolnostem – utavit Cadiz a pak je sejmout kridly. Takova nase klasika. Jako bychom meli pro ten zapas vic moznosti. Ne.

K reseni jsou jiny veci. Proc Gundo dosel ti zjevne nedoslo ani u posledniho acka na Pedriho, kterej si stejne videl bez kontextu nekde v hajlajtu. Romeu si v tehle prostorech proste nevi rady, zase aspon vystreli, a mlady pro to jeste nemaj cit.

Ale co uz kdyz jsi hovno videl…

Reagovat
Eichel

Špekulácie postavené na dennom čítaní všetkých od Romera cez Helenu, vieš. Asi čakáš, že Xavi bude verejne hovoriť, že trval na Gundovi alebo, že teraz trvá len a len na Cancelovi, ale tak to úplne nefunguje, že nie? A keby si si čekol cez leto Mundo alebo Sport, tak čo týždeň riešili, čo s Gundom a dokola z toho vychádzalo, že buď to bude nejaká sračka, kde bude na podhrote alebo sa proste bude rotovať s Pedrim, ale problém je, že ak je Gavi zdravý, tak má Xavi tendenciu ho tam vkuse pchať, či už na krídlo alebo do zálohy.

Očividne tá sračka bez ostrých krídiel nefunguje, je to pomalé, sterilné a predvídaľné. Ak ťa to baví, tak si to uži, ja som si ten zápas v noci dopozeral a mňa to teda absolútne nebavilo a na Yamalovi bolo krásne vidieť, čo tomu tímu chýba. A absolútne nechápem, ćo sem pletieš Romeua, ktorý je úplne iný post než Gundo. Ale čo už, prajem veľa zábavy so sledovaním 4-4-2 a veľa Lewových gólov, ktorý v tom systéme tiež vyzerá, že mu to dokonale sedí

Reagovat
-R2D2-

Ze to jsou spekulace a zbytecne vireny deje ti uz zjevne doslo. Klidne tenhle svet konstruuj dal. Jinak Spanelsko ctu denne, totiz na rozdil od tebe jazyk ovladam. Romero budiz, jinak chlubit se Mundem, Sportem…

To pak ta sracka nefunguje uz od dob…. Fabregase! A ano, jak prihodna paralela vzhledem k prichodu Gunda. A na Yamalovi bylo krasne videt tak akorat to, proc je a bude jako jedine kridlo schopne vymyslet cosi o dost nepredvidatelnejsiho oproti napr. Raphinhovi. Jak smutne vzhledem k investicim a dalsim kridlum, misto kterejch hraje sestnactiletej. Samozrejme proti a priory zalezlymu Cadizu nemas co jiny k vymejsleni tak zustanme u toho, ze zapas byl fujky. Souvislost s Romeuem a tema mladejma si taky nepobral. 442 hrajem predevsim smerem dozadu. Jo a Lewa prisel z jinejch pohnutek nez aby ctil system. Nic jinyho nez kladivo do vapna od nej ani nemuzes cekat.

Jak rikam – nemas nic. Interpretujes tady pocity labilu z forcabarca.sk. a jeste se budes rozcilovat, kdyz se ti vysmeju za ty srance, kterejma se tu ohanis jako by to byla fakta. Proc asi…

Reagovat
Eichel

Narozdiel odo mňa ten jazyk ovládaš.. ďalej som tie hlúposti ani nečítal (len postrehol, nejaké ďalšie blbiny s forcabarca.sk) Ja viem Španielsky. Nie je to super duper, prioritne riešim angličtinu, ale hej, viem španielsky a ty o mojej španielčine nemôžeš mať ani páru, ćo od človeka ktorý sa oháňa "nešpekulujme!" je fakt komické. Prajem pekný deň a veľa zábavy s Xaviballom, Nemám chuť sa tu dohadovať s niekým, kto mi tu bude sypať invektívy každé štyri vety. Ale forcabarca.sk cením, o tej stránke som posledných 10 rokov nepočul a čo si pamätám tak to bola partia polopomätencov, ktorí chválili hocičo, čo klub spravil a následne kopali do Realu a Ronalda a konšpirovali o zahriatych loptičkách. Ale skutočne som to od svojich 17-18tich nevidel a možno už píšu aj niečo iné. Ty budeš ale očividne ten človek, ktorý chodí vypisovať ľuďom, že čítajú aeronet a sputnik, pretože sa ti nepáči, ich názor. Takže to urobíme ako s Klokanom, proste ignor Ja v kľude zareagujem na hocikoho, kto mi normálne povie, že sa mýlim, ale nemám chuť reagovať na niečo prešpikované takýmito tupotkami, tak ako v realite sa nebudem baviť s niekým, kto má potrebu ma niečím počastovať.

Reagovat
-R2D2-

Ne, neumis, totiz nikdy by ses pak Mundem neohanel joudo pozerska.

Nemas vubec, ale vubec nic. Spekluace, domenky, pocity. Dalsi…

Reagovat
Eichel

Reagovat
Eichel

Neviem španielsky lebo som povedal, že Mundo cez leto špekuloval kam s Gundom a vychádzal im z toho hybrid na podhrote alebo potreba uľaviť Pedrimu. Okej, nepriestrelné. Klokan bol síce mimo ale na teba teda nemal.

Reagovat
Eichel

A btw. to pravideľné prepadávanie obrany a neustále nebezpečné protiútoky, to bola tiež šmakuláda keby je Cádiz trochu kvalitnejší, tak z toho dva góly v pohode dostaneme...

Reagovat
-R2D2-

Kdyby nemel trafikant ruce, vracel by drobny nohama.

Reagovat
Moshe Dajan

Stačí dva zápasy a polovina culés už jede "Xavi ven" a "Lewa do Arábie"

Reagovat
patas92

Protože loni měla Barcelona 4 použitelné záložníky a s tím se hrát nedá. Že je Xavi teď potřebuje nacpat všechny do sestavy je druhá věc.

Reagovat
hornito

Reagovat
Gazdo

V Gundovi samotnom az tak problem nebude, problem je ze Xavi chce hrat vsetkych zaloznikov naraz a vzdy ked strieda a posle kridla na ihrisko tak mu tie kridla ukazuju ze to co hral cely zapas s tym timom je chujovina ale aj tak to spravi znova

Reagovat
Eichel

Reagovat
hornito

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat
patas92

Však to je druhý zápas, brečet můžeme začít, až to Xavimu nedojde v desátém Loni se normálně snažil hrát na tři vepředu, akorát všechny křídla (možná kromě Dembeleho) hrály hovno a s čtyřčlennou zálohou to prostě vypadalo líp a díky tomu se vyhrál titul.

Fati s Ferranem vypadají od začátku přípravy dobře a měli by hrát co nejvíc. Ale jak říkám, je to druhý zápas, na paniku je brzo. Mnohem větší problém je třeba Lewandowski, než čtyři záložníci.

Reagovat
Rattlesnake

jasná

Reagovat
Doubas

Já toho pičuse Lewu začínám nesnášet, zkouší to jak mamrd ve vápně pořád dokola, místo toho, aby začal něco hrát. Nějaký góly sice nasázel, ale příjde mi, že potřebujeme prostě jinýho hroťáka.

Reagovat
roman1978

Zlatý Auba.

Reagovat
Gazdo

Jasna vec. Bohuzial Lewa nikdy nebol hrac co by to zvladol bez servisu. On je vazne uzasny utocnik ale proste potrebuje byt v time kde mu to budu davat a potom bude naozaj svetovy. Auba (pokial hra zrovna za tim v ktorom sa mu chce) tak mozno nema take zakoncenie ale svojim pohybom dokaze spravit strasne vela a tym aj ulahci ostatnym a to Lewa proste nikdy neurobi lebo aj ked technicky spatny nie je tak je proste pomaly

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Cracker10

Na to se fakt neda koukat

Reagovat
roman1978

Yes, Dark lord to zachrání.

Reagovat
Moshe Dajan

Lewa dostává ve vápně facany jak od staré, když se vrátí pozdě z hospody, ale VARu to nevadí

Reagovat
Rattlesnake

pedritoooo

Reagovat
roman1978

Fermin byl v přípravě tak skvělý, že nedostane ani minutu.

Reagovat
Rattlesnake

pěkně boys

Reagovat
Kluivert9

Tak snad Torres příště základ

Reagovat
Gazdo

Snivaj. Na kridle bude skor Roberto v zaklade

Reagovat
Eichel

Mne by nevadilo ani keby ho dá na hrot miesto Lewu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Škoda, už jsem doufal, že Barça dá další remízu.

Reagovat
Gazdo

Som sokovany ze sme dali dva goly az potom ako sme poslali na ihrisko kridla a mali sancu za sancou. Ako to ze milion zaloznikov na ihrisku nedokazalo nieco vymysliet?

Reagovat
Xavi

Pedri je poklad.

A ten Yamal se mně taky strašně líbí.

De Jong motm? Jako mám ho rád a první poločas dobry, ale druhej jsem si říkal, že slabota.

Chce to zlepšit pohyb, úplně mě fascinuje, jak dostanou na křídlo balón, zastaví se a pak to dají zpátky. jedinej Yamal je schopnej udělat kličku.

Reagovat
Gazdo

Yamal je uplne bozi lebo jedine co ma v hlave je dat to proste dopredu. Dufam ze ho nezabijem sposobom myslenia: Ved mas cas tak nahran radsej dozadu alebo do bolu je to bezpecnejsie

Reagovat
Jordi Alba

Naštěstí ho hezky posadíme hned další zápas na lavičku a budeme koukatbna Raphu.

Reagovat
Gazdo

Uz sa tesim ako to vsetko bude koncit na prvom obrancovi

Reagovat
AlevsakNevadi

uprimne chalan vyzerá super ale nezabúdajte že má 16 rokov, aby mu toto nezabilo karieru. títo prehypovaní barcelonskí sopláci dopadnú poväčšine zle.

Reagovat
Xavi

přesně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele