Hlavní obsah

Herrera, Gavira - Perušič, Schweiner 2:0Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem vypadli v Hamburku v 1. kole play off

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plážoví volejbalisté David Schweiner a uzdravený Ondřej Perušič skončili na turnaji Pro Tour Elite v Hamburku v 1. kole play off. V dnešním souboji o postup do čtvrtfinále podlehli čeští reprezentanti 0:2 na sety španělské dvojici Pablo Herrera, Adrián Gavira a obsadili dělené deváté místo.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner.

Článek

„Je to pro nás relevantní výsledek jak směrem k mistrovství světa, tak hlavně do olympijské kvalifikace. Na druhou stranu si myslím, že jsme tým, který má na to uhrávat pátá místa, nebo občas bojovat o medaile, takže úplně spokojení s tím být nemůžeme,“ uvedl pro ČTK Perušič.

Českým beachvolejbalovým jedničkám se nepodařilo proti Španělům zopakovat výhru z dubnového turnaje v Uberlandii, který nakonec ovládli, a s párem z kvalifikace prohráli 25:27, 20:22. Na severu Německa tak si tak připsali dvě vítězství a dvě porážky.

„Španělé sice tenhle turnaj předváděli opravdu vynikající výkony, ale pořád je to tým, který bychom měli být schopní porazit,“ řekl Perušič. „Jak proti Katařanům ve skupině, tak právě proti Španělům jsme měli dvě poměrně slušně rozehrané šance na postup do čtvrtfinále, které jsme nevyužili. V tomhle je asi deváté místo fér,“ dodal osmadvacetiletý polař.

Perušič se Schweinerem se na světové scéně představili společně poprvé od turnaje v Ostravě na začátku června. O měsíc později se Perušič zranil při akci King of the Court v Lucemburku a nejlepší domácí pár musel zrušit elitní turnaje v Gstaadu, Montrealu i mistrovství Evropy ve Vídni. Schweiner na ME s Tadeášem Trousilem obsadil dělené deváté místo. Před Hamburkem se čeští beachvolejbalisté rozehráli na německé tour v Berlíně.

„Pozitivní na tom je, že už jsem zdravý a můžu hrát naplno. Můžeme se začít společně připravovat na nadcházející mistrovství republiky, ale hlavně na říjnové mistrovství světa v Mexiku,“ prohlásil Perušič.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži - play off, 1. kolo:
Herrera, Gavira (15-Šp.) - PERUŠIČ, SCHWEINER (3-ČR) 2:0 (25, 20)

Reklama

Související témata: