Sotva vyšel z vězení, začal prodávat kradené věci

ilustrační foto: archiv zlin.cz
KROMĚŘÍŽ – Policisté z Kroměříže stíhají muže z Přerovska, který si vydělával prodejem kradených věcí. Zloděje přitom v květnu propustili z vězení, teď mu hrozí návrat za mříže.

Kroměřížští policisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Přerovska. Místo poctivé práce si totiž na živobytí vydělával prodejem kradených věcí.

„Obviněnému se během měsíce července a začátkem srpna podařilo vloupat do tří rodinných domů,“ popisuje řádění muže tisková mluvčí policie Barbora Balášová.

To ale zloději nestačilo, a tak se pokusil vloupat do dalšího domu. Tentokrát se dovnitř nedostal a místo toho akorát poškodil okno. Při dalším a posledním pokusu o vykradení rodinného domu ho z pozemku vyhnala přímo jeho majitelka.

„Z domů si odnesl finanční hotovost, šperky a elektroniku,“ uvedla Balášová. Jak se ale ukázalo, ani tentokrát neměl zloděj dost a rozhodl se jít krást hotovost do několika obchodních domů na Kroměřížsku a Vsetínsku.

V posledním případě se muži podařilo dostat do pokoje v jednom penzionu.  „Odnesl si batoh, ve kterém bylo kromě dokladů i osm tisíc korun a platební karta, ze které se pokusil vybrat 130 tisíc korun. Zadával však špatný PIN, tak se mu to nepovedlo,“ říká Balášová.

Po zatčení zloděje policie zjistila, že muž byl už jedenáctkrát odsouzený za různé krádeže. Dokonce strávil nějakou dobu ve vězení, ze kterého byl propuštěný letos v květnu. Teď mu ale hrozí, že se za mříže vrátí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x