Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Galušková je juniorskou mistryní světa na kajaku

Barbora Galušková se v Krakově stala juniorskou mistryní světa na kajaku. Druhá, o méně než půl vteřiny za ní, byla Klára Kneblová. V závodu kanoistek vybojovala stříbro Tereza Kneblová, která v cíli nestačila pouze na Slovenku Soňu Stanovskou, za kterou zaostala o 57 setin. 

Je nám líto, video expirovalo.
České vodní slalomářky přidaly na MSJ další medaile

Klára Kneblová vyhrála semifinále a nejrychlejší byla i ve finále, jenže doplatila na dotek šesté branky a dvouvteřinovou penalizaci. Na vítěznou krajanku Galuškovou ztratila 46 setin sekundy.

Tereza Kneblová v závodu kanoistek do 23 let zaostala za Slovenkou Soňou Stanovskou o 57 setin a vylepšila loňské čtvrté místo z šampionátu v Itálii. Letošní mistryně Evropy a obhájkyně světového stříbra v této věkové kategorii Gabriela Satková nasbírala v semifinále šest trestných sekund a skončila na první nepostupové 11. příčce.

Na druhé zlato po pátečním triumfu na kajaku útočila Američanka Evy Leibfarthová, ale kvůli dvěma trestným sekundám na ni zbyl jen bronz. Kneblová ji porazila o 22 setin.

Z trojice kanoistů se do desetičlenného finále nikdo nedostal, nejlepší byl na 14. místě Vojtěch Heger. Vyhrál Francouz Jules Bernardet.

Odpoledne budou o medaile bojovat juniorští kajakáři a kajakářky, v obou závodech má česká výprava ve hře plný počet tří lodí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články