TOP 5 posil Kolína: Našel novou prvoligovou hvězdu?

Foto: Jan Kobzáň, jackfoto.cz

Je možné, že Kolínu budou v průběhu Chance ligy vypomáhat i hradečtí útočníci Radek Smoleňák s Matějem Chalupou, ve výčtu TOP 5 posil je nicméně neuvádíme. S kým jiným ovšem můžou Kozlové určitě počítat?

Matěj Pinkas (O, 19 let)

Minulá sezona: nehrál kvůli nemoci

Celou loňskou sezonu vynechal, v srpnu mu totiž diagnostikovali rakovinu. Šlo o agresivní typ, hrozily dokonce metastáze na uzlinách – Pinkas proto musel podstoupit chemoterapie. Na konci ledna přišla úlevná zpráva: má vyhráno! Teď už je někdejší mládežnický reprezentant v plném zápřahu. Očekává se, že v obraně Kolína dostane jednu z klíčových rolí.

Jan Hampl (O, 21 let)

Minulá sezona: Litoměřice (51 zápasů, 0+9)

Chystá se velký návrat? O místo v sestavě Kolína bojuje jeho odchovanec Jan Hampl. Od žákovského věku působil v Liberci, v Chance lize si posléze zahrál za Benátky nad Jizerou a naposledy Litoměřice. Teď je zpátky doma a i díky němu Kozlové věří, že budou mít spolehlivější defenzivu než loni. Možné zlepšení naznačuje už příprava, v níž Kolín nedostal gól od Slavie ani Banské Bystrice. Hampl je směrem dozadu velmi spolehlivý: v Litoměřicích měl jedny z nejlepších analytických hodnot při hře 5 na 5 a navíc naskakoval do oslabení.

Stanislav Vrhel (Ú, 20 let)

Minulá sezona: Sokolov (46 zápasů, 17+6)

V přípravě mu to zatím – na rozdíl třeba od Lukáše Pajera – tolik nepálí, ale... Tohle bude dost možná jeden z nejlepších přestupů léta! Stanislav Vrhel má minimálně extraligový potenciál, v Sokolově loni zažil fantastický závěr sezony: v posledních 21 zápasech nasázel fantastických patnáct gólů. Navzdory slabému začátku se tak nakonec stal nejlepším střelcem Baníku. 

Josef Skořepa (Ú, 41 let)

Minulá sezona: Jihlava (54 zápasů, 12+11)

Díky Petru Koukalovi a nově Josefu Skořepovi budou mít Kozlové hodně silný střed útoku. Oba jsou rození lídři, oba zvládají obranářské i útočné úkoly a současně vyhrávají důležitá vhazování. Oběma je taky přes čtyřicet let, ale... Mladým stále stačí: vždyť Skořepa zakončil loňskou sezonu coby čtvrtý nejproduktivnější hokejista Jihlavy. Kolín doufá, že jim vytrhne trn z paty při přesilovkách: loni je měl totiž suverénně nejhorší v soutěži. Skořepa v nich díky výbornému výběru místa dokáže být efektivní.

Petr Gajda (Ú, 19 let)

Minulá sezona: Litoměřice (30 zápasů, 3+0)

Do Chance ligy vlétl neskutečným způsobem: coby šestnáctiletý v ní při prvních osmi startech nasázel čtyři branky. Jenže... Od té doby přidal jen osm dalších tref. Skrývá se v něm nicméně velký potenciál – i díky 191 centimetrů vysoké postavě z něj jednou může být velmi platný powerforvard. Hodí loňskou nepovedou sezonu za hlavu? 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz