Mistrovství světa v západních hodnotách v Kyjevě

zprávy

Ukrajinský protiútok selhal, ztráty jsou obrovské. Koupení váleční dodavatelé v Kyjevě nesplnili očekávání, která jsou na ně kladena. Žádný z válečných cílů nebyl dosažen.

Mistrovství světa v západních hodnotách v Kyjevě
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
22. srpna 2023 - 03:20

Stovky tisíc Ukrajinců a Rusů přišly o život, zbytečně se plýtvaly miliardami peněz západních daňových poplatníků a ekonomika EU byla zničena, píše na německém webu Journalist Max Erdinger..

Z velitelství NATO přišla překvapivá myšlenka. Co kdyby Ukrajinci postoupili část svého území Rusku, aby se stali členem NATO s tím, co poté z Ukrajiny zbylo? „Úplně směšné“. Rozzlobený výkřik v Kyjevě se nedal ignorovat. Odpovídající vyjádření k nápadu NATO pak bylo rychle prohlášeno za „nedorozumění“. „Západ“ už nemá žádné nabídky k jednání s Moskvou. Musel by přijmout ruské podmínky – a bez námitek. Jedna z nich je a vždy byla ústřední: Ukrajina není členem NATO. V Kyjevě vládne panika. Zelenskij a jeho rodina se začínají cítit jako horké brambory, které byly upuštěny.


Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba se přesto velmi ohradil. Novinám  „Bild” řekl, „že selhání ukrajinské protiofenzivy je zcela nemyslitelné. Taková prohlášení přijímáme klidně. Podle nejmenovaných úředníků, generálů a analytiků Ukrajina neměla existovat v únoru 2022 do tří až deseti dnů. Nyní předpokládají, že Ukrajina nebude schopna tak rychle udržet celé své území. To ukazuje, že i pochybující se časem stávají nadějnějšími.“, říká Kuleba. Ale ani CIA již nevěří v úspěch ukrajinské protiofenzivy, jak minulý pátek informoval „Washington Post”. Kuleba stále neohroženě pokračuje: „Nikdy nepodceňujte Ukrajinu. Mějte důvěru. Buďte trpěliví. Vítězství je těžká práce.”

Novinář Thomas Röper, který žije v Rusku, vydal svou novou knihu. Má název „Ukrajinský kartel“. Byla představena v hodinové konverzaci autorem. Röper zveřejňuje dříve tajná fakta a důkazy o příčinách ukrajinské války a hovoří o „Dvojí hře o válce a milionech z podniků rodiny amerického prezidenta Joe Bidena“. Námitka, kterou Röper měl vůči ruské propagandě, již nemůže platit. Z retrospektivního hlediska se ukazuje, že tzv. ruská propaganda posledních několika let byla mnohem blíže realitě než západní propaganda. Pohled na Ukrajinu dnes stačí, abychom viděli, kdo měl s jeho analýzami a prognózami pravdu.



Držitel Oscara režisér Oliver Stone představil, co se na Ukrajině odehrálo nejpozději od roku 2014, ve svém pozoruhodném dokumentu „Ukraine On Fire” ( 2016 ) a „Odhalení Ukrajiny” ( 2019 ). Röper o tom uvádí spoustu zajímavých podrobností v „The Ukraine Cartel”. Jedna věc je jistá: Nejpozději od roku 2014 je Ukrajina pouze „suverénním národem” na papíře, ale ve skutečnosti je 100% kontrolováno USA. Tehdejší Obamův viceprezident Biden se dokonce zúčastnil schůzek ukrajinského kabinetu –, s největší přirozeností na přední straně stolu vlády, kde by ukrajinská hlava vlády normálně měla své místo. Od roku 2014 se na Ukrajině nic nestalo, aniž by nebylo předem testováno a schváleno Američany.

Zajímavý je v této souvislosti i „protikorupční úřad“, který na Ukrajině instalovali Američané. Podle Röpera nebojoval s korupcí, ale rozhodoval o tom, kdo smí být zkorumpován a kdo ne.

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 73%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif