Pavelec chválí Čecha: Chytá velice dobře. Ten byl za nominaci rád

Foto: Roman Mareš

22. srpna 2023, 8:02

Pavel Mandát

Litvínovský Zápas legend přinesl řadu příběhů. Jedním z nich bylo i „společné angažmá" Ondřeje Pavelce a Petra Čecha v brankovišti Týmu hvězd.

„Gólmanskou výstroj jsem neměl rok na sobě, bylo strašné vedro. Jsem rád, že jsem první třetinu přežil a že to Peťa Čech potom dochytal," usmíval se Pavelec těsně po utkání.

Záhy potvrdil, že v brankovišti šlo v jeho případě pouze o epizodní událost. Pokud tedy někdo doufal, že by mohl exreprezentačního brankáře vídat mezi třemi tyčemi častěji, bude pravděpodobně zklamán.

„Absolutně vůbec, kdyby byla lepší kondice, tak možná, ale moje kondice už je na bodu mrazu. Myslím, že dám tak jeden zápas ročně," líčil uvolněně.

„Kondici už mám na bodu mrazu."

Ku příležitosti Zápasu legend utvořil Ondřej Pavelec brankářský tandem s Petrem Čechem, tedy někdejším fotbalovým gólmanem, který po konci aktivní kariéry přesedlal na hokej.

„Petr sice chytá chvíli, ale i tak chytá velice dobře. Je na něm vidět obrovský zápal, který pro hokej má. Rád je na ledě, rád trénuje. Je radost vidět, když má o hokej takový zájem někdo z jiného sportu," chválí Pavelec.

„Těší mě, že jsem dostal důvěru."

Sám Petr Čech byl za nominaci do Zápasu legend rád. „Těší mě, že mi dali důvěru. Je to samozřejmě exhibice pro dobrou věc, ale i tak chcete, aby zápas nějak vypadal a aby měl úroveň," hlásí Čech. A s úsměvem dodává: „Jsem taky rád, že David Pastrňák byl na naší straně."

Na závěr přišla řeč na fotbalovou Spartu a její představení v předkole Ligy mistrů. „Na zápasy jsem se díval, je škoda, že to Spartě nevyšlo, protože si zasloužila postoupit. Jenže penalty jsou zkrátka loterie. Za poslední dva roky každopádně udělali hodně práce, takže doufám, že jim to vydrží a že tuhle nepříjemnou zkušenost dokážou přetransformovat v něco, co je v dalších play off zápasech posílí," dodává Čech.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz