InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Turnaj v Radeníně vyhrála Dukla Tábor, zápasy Sparta Clubu se nezapočítávaly

Táborští sparťané se vyfotili s legendami Sparty Tomášem Řepkou a Lumírem Mistrem. , Autor: Josef Janda

Táborští sparťané se vyfotili s legendami Sparty Tomášem Řepkou a Lumírem Mistrem.     Autor: Josef Janda

RADENÍN - Hřiště v Radeníně hostilo v sobotu 19. srpna již 15. ročník fotbalového turnaje O putovní pohár starosty obce Radenín. Turnaje se zúčastnilo šest družstev a hrálo se systémem každý s každým. Ozdobou turnaje byla přítomnost sparťanských fotbalových legend Františka Straky, Lumíra Mistra a jako už tradičně Tomáše Řepky. Z vítězství se radoval tým s názvem Dukla Tábor, druhý skončil FC Debakl se sparťanem Tomášem Řepkou v sestavě a bronz získalo družstvo FC Vovaři. Na bramborové pozici skončili Dřevácííí, páté místo obsadily Radejnské Kučerovky.

 

Šestý účastník turnaje Sparta Club Ludens Tábor hrál nakonec mimo soutěž, jelikož se jeho výsledky do tabulky nezapočítávaly. Mezi sparťany se zvedla vlna zloby, jelikož jim tuto informaci sdělil ředitel turnaje Milan Knotek až v průběhu třetího zápasu táborského Sparta Clubu na turnaji. Nepříjemnou situaci pak ředitel Knotek vysvětlil.

V čem byl tedy problém týmu vedeného trenérem Jiřím Voštou? „Sparta Club nedodržel v průběhu turnaje minimální věkový limit hráčů stanovený v propozicích turnaje. Během turnaje několik sparťanů odjelo, tudíž mužstvo nasadilo do třetího zápasu příliš mladých hráčů, což mě vedlo k tomu, aby se výsledky týmu nezapočítávaly," vysvětlil nastalou situaci ředitel turnaje Milan Knotek. Sparta Club do té doby porazil 2:0 Vovaře a 3:0 Radejnské Kučerovky.

Sparťané přijali rozhodnutí ředitele turnaje s nelibostí, právě hráli utkání proti Dukle Tábor, pozdějšímu vítězi turnaje. „Už před více než třiceti lety jsem jezdil na turnaje a ještě se mi nestalo, aby mě někde nenechali dohrát amatérský turnaj nebo mi uprostřed rozehraného turnaje anulovali zápasy," posteskl si známý táborský sparťan Roman „Kogy" Kohout, člen týmu Sparta Club Ludens Tábor.

Roman Kohout si udělal radost alespoň po turnaji, kdy předal manželům Kateřině a Tomáši Řepkovým tradiční bábovku, kterou upekla Jana Havlíčková. „Popřáli jsme jim dobrou chuť a hodně lásky a štěstí do společného života," dodal Roman Kohout.

Konečné pořadí turnaje O putovní pohár starosty obce Radenín: 1. Dukla Tábor (9 bodů), 2. FC Debakl (8), 3. FC Vovaři (7), 4. Dřevácííí (3), 5. Radejnské Kučerovky (1).

Individuální ocenění

Nejlepší hráč: Petr Musil (Dukla Tábor)
Nejlepší brankář: Honza „Peky" Pekař (FC Vovaři)
Nejlepší střelec: Petr Himl (FC Debakl)
Nejlepší rozhodčí: Jiří Tichý
Sympaťák turnaje: tým Dřevácííí

Diskuse k článku - 12 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • K 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 25.8.2023 12:24:32

  • SKS 

    Reagovat

     

    Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

    Vloženo 23.8.2023 22:11:51

  • Kamil Dařena Sparta club 

    Reagovat

     

    Postup pana Knotka ohledně řízení turnaje je neadekvátní. Vzhledem k posunutí začátku turnaje o cca.45 minut museli hráči odjet na svá plánovaná utkání a s tím byl pan Knotek seznámen již před turnajem, že tým doplníme bohužel mladšími hráči. Vstoupit do utkání s Duklou , která vede 1-0 a kráčí jk vítězství v turnaji v tento okamžik nikdo nechápe, pokud se nepodívá na výsledky turnaje. Vítězství za každou cenu. Pan Knotek ať si podá ruku s rozhodčím Patákem. Fotbalu zdar.

    Vloženo 22.8.2023 21:11:18

    • typycký 

      Reagovat

       

      sparťanský uplakánek navyklý na to, že Spartě jdou všichni na ruku. Od ligy až po bezvýznamný vesnický turnaj. A běda, když toto pravidlo někdo poruší. Pokud tedy nemáte dost hráčů v souladu s propozicemi turnaje,tak se na turnaj nehlaste a jeďte si raději podat ruku s rozhodčími od VAR,
      navyklými pískat penalty v nastaveném čase. Vítězství za každou cenu. Férovému fotbalu zdar!

      Vloženo 23.8.2023 07:58:08

      • Kamil Dařena 

        Reagovat

         

        Když o tom nic nevíš tak mlč.

        Vloženo 23.8.2023 10:02:08

        • Jak 

          Reagovat

           

          nevím. Jednoznačně jste porušili propozice turnaje co se týká věkového limitu nastupujících hráčů. Asi to Prdla špatně spočítal. V Radejně Spartě nešli na ruku. Vesnický turnaj holt není liga. Kdyby tam pískali ligoví rozhodčí a byl tam VAR, tak jste jednoznačně vyhráli. Tak neplač.

          Vloženo 23.8.2023 15:23:24

          • Kamil Dařena Sparta club 

            Reagovat

             

            Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

            Vloženo 23.8.2023 20:02:30

            • Dařeno 

              Reagovat

               

              na to holt nejste vy sparťané zvyklí aby vám někdo pískal rovinu, že. To se stalo až v Radejně a v evropských pohárech a dopadli jste jak jste dopadli. A pokud by tomu tak bylo i v lize, tak by Sparta mistrem nikdy nebyla. Záhřeb vás teď přejede a zbyde jen Konferenční liga. Ale neplačte, v lize přece jen máme naše rozhodčí, u VAR také, Křéťa za nimi zase zajde do kabiny a oni vám tu bolístku zase pofoukají.

              Vloženo 24.8.2023 06:33:33

    • RGB 

      Reagovat

       

      Chudák Kogy, jak to trauma překoná. Snad najde útěchu v knihách.

      Vloženo 23.8.2023 17:54:38

    • Vendy 

      Reagovat

       

      Navíc do posledního zápasu nebylo o vítězi rozhodnuto, mohl vyhrát celý turnaj jak Debakl, tak i Dukla. Pravidla byla jasně daná, a jak už bylo řečeno, pokud nemám dost hráčů, tak na turnaj nejedu. To že profi hráči museli jet na zápas, jste věděli taky dopředu, tak se moc nemáte čím ohánět. Je to sranda turnaj a ne, aby se tam starší ročníky honili s téměř poloprofíky a mohli by jim dělat rodiče, někdy i prarodiče.
      Fotbal by měl být pro radost a tyhle turnaje obzvlášť.

      Vloženo 25.8.2023 08:48:50

  • Messi 

    Reagovat

     

    Pane Janda, chybí vám tam jeden zásadní výsledek, po kterém se anulovali zápasy: Sparta Club Ludens Tábor - Dukla Tábor 0:1.

    Vloženo 22.8.2023 16:08:36

    • Leffi 

      Reagovat

       

      Gól dal chodec Robert.

      Vloženo 22.8.2023 19:55:41

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace