Pěkné prázdniny

23.8.2023 Petr Klimpl

Pěkné prázdniny

Páteční krátká trať, sobotní klasika a nedělní krátká trať - to je program letošního ročníku 3-denních závodů Pěkné prázdniny s orientačním během v Českém ráji.

Pořadatelé z TJ Turnov zvolili za centrum dětský tábor U Vosáků v Hrubé skále - Krčkovicích, kde přivítají 1400 závodníků, což je limit, který stanovila Správa CHKO (limit startujících byl během několika minut vyčerpán).

První etapa se běží v pátek odpoledne na mapě Trosky a Krčkovice (autoři Z. Lenhart, L. Pecháček, P. Matula). Krátkou trať postavili manželé Dlabajovi ve skalnatém a členitém terénu, kde je prudký svah s kameny a srázy, mapově i fyzicky náročný. Sobotní klasickou trať postavil Štěpán Waldhauser na mapě Skaláček (autoři P. Matula, L. Pecháček), kde skalnatý a členitý terén s hlubokými údolími, který je mapově i fyzicky náročný. Závěrečná krátká trať v neděli se poběží opět ve skalnatém a členitém terénu, který je velmi detailní, kopcovatý (a opět mapově i fyzicky náročný); mapu Věžák připravili Z. Sokolář, L. Pecháček, P. Matula a Z. Lenhart, tratě postavil Matyáš Štregl.

Na startu se sejde velmi kvalitní konkurence. K favoritkám v dámské elitě patří Tereza Čechová, Kamila Gregorová, Anna Štičková, Patricia Nieke a Tereza Odehnalová. V mužích by o čelní pozice měli bojovat především Pavel Kubát, Matouš Fürst, bratří Kettnerové, Ota Škvor, Jan Procházka, Martin Janata, Jáchym Coufal či Otakar Hirš.

Web závodu je tady.


« zpět