Hlavní obsah
Sport

Formule 1 je zpátky, co nás čeká na Zandvoortu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jay Hirano Photography/Shutterstock

Po měsíc trvající letní přestávce se vrací kolotoč Formule 1. Tento víkend přináší několik novinek, ale také útok na vyrovnání rekordu.

Článek

Formule 1 se vrací ve velkém stylu, kdy bude jejím dějištěm nizozemský Zandvoort. Jedná se totiž o domácí velkou cenu Maxe Verstappena, a právě na tomhle místě se Nizozemec pokusí o vyrovnání rekordu Sebastiana Vettela v počtu vítězství v řadě.

Po osmi vítězstvích v posledních osmi závodech se zdá téměř nevyhnutelné, že tenhle víkend to bude stejné. Na domácí půdě hnaní statisíci fanoušků bude Holanďan ještě motivovanější. Otázkou tak zůstává, jestli ho může někdo na rekordní cestě zastavit.

Soupeři zůstávají stejní, jako tomu bylo před letní přestávkou, nejistotou, ale je, který z nich bude nejblíže k Red Bullu, a jestli se dokážou k býkům po letní pauze přiblížit. Stejně tak nejisté je, jakou formu si přinese Sergio Pérez, a jestli dokáže svého týmového kolegu oslovit.

Rekord, který se zdál být nedostižný i během dominantní éry Mercedesu, se otřásá v základech a zdá se, že kromě mechanických problémů na cestě za jeho vyrovnaným Verstappena nic nemůže zastavit.

Další novinku pro tento víkend nabízí Ferrari, v kterého barvách se v prvním tréninku představí Robert Shwartzman. Ruský jezdec pod izraelskou vlajkou nahradí v prvním tréninku Carlose Sainze. Stejně tak bylo oznámeno, že Shwartzman pojede v monopostu Ferrari také v Abú Dhabí, kde zastoupí Charlese Leclerca. Tým z Maranella, tak tímto splní povinné účasti nováčka ve dvou pátečních trénincích.

Poslední změnou pro tento závodní víkend je speciální lakování pro tým Alfa Romeo. Ve spolupráci s Boogie Art Car představí švýcarský tým nejrychlejší graffiti auto na světě.

Nezajímavější zprávou pro české fanoušky bude skutečnost, že s Formulí 2 se v Nizozemsku vrací také Roman Staněk, kterého budoucnost byla kvůli financím ohrožena. Na teď je ale sezona zachráněna a český závodník bude moci zabojovat o body a pódia také tento víkend.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz