Viktor Müller a UPP VFX prožívají mimořádně úspěšný rok

Ve stejném roce, ve kterém byl supervizor vizuálních efektů z pražského studia UPP, Viktor Müller nominován v rámci cen Academy Awards® (Oscar) i EE BAFTA Awards®, za nejlepší vizuální efekty pro film All Quiet On The Western Front (Na západní frontě klid) a zároveň získal za práci na tomto filmu ocenění LOLA's (Německé filmové ceny), je nyní nominován na cenu Primetime Emmy® pro limitovanou sérii Apple TV+ Five Days At Memorial.

Müller působí jako ředitel a hlavní supervizor filmových projektů Studia UPP (Universal Production Partners, a.s). V roce 2023 se studio UPP podílelo kromě zmíněných i dalších oceněných projektů na vizuálních efektech pro film BARBIE režisérky Grety Gerwig, která produkci Warner Bros. vydělala v rámci celosvětového uvedení za něco málo přes měsíc, více než 1,2 miliardy dolarů, což z něj dělá nejvýdělečnější film roku!

UPP je také hlavním dodavatelem vizuálních efektů pro film GRAN TURISMO společnosti Sony Pictures, jehož režisérem a také častým spolupracovníkem studia UPP je Neill Blomkamp. V tomto případě působil Müller jako hlavní supervizor filmu, přičemž VFX producentka Lenka Líkařová pracovala s interními specialisty UPP - Robertem Pikem, Martinem Doležalem, Petrem Markem a Dennisem Dallenem, ti se dělili o celkové povinnosti supervizora vizuálních efektů.

GRAN TURISMO už stihlo po prvních projekcích získat řadu pochvalných recenzí. Filmový příběh je založen na neuvěřitelném, ale inspirativním skutečném příběhu týmu smolařů – zapáleného hráče počítačové hry, neúspěšného bývalého závodního jezdce a idealistického šéfa motorsportu – ti riskují úplně všechno, aby se mohli prosadit v nejelitnějším sportu na světě.

Ve filmu hrají David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Djimon Hounsou a Geri Halliwell Horner. Film již byl minulý týden uveden v Česku i v kinech po celé Evropě a 25. srpna ho čeká premiéra v USA. Dosud na svých mezinárodních projekcích vydělal přes 22 milionů dolarů.

Společnost UPP, která má zastoupení v Praze a Budapešti, je jedním z největších VFX a postprodukčních domů na pevninské Evropě, kde působí již 30 let. Jako jedná z mála společností se sídlem v EU může soutěžit s nejlepšími světovými postprodukčními studii.

Kontakt:

shaun.obanion@upp.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-film-firmy-UPP

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.