Běžecký svátek uzavře v Chomutově náměstí a některé ulice. Čemu se vyhnout?
Foto: Chomutovský půlmaraton
Most

Chomutov – Závodníci už odpočítávají poslední hodiny do startu. V sobotu 26. srpna se uskuteční oblíbený Chomutovský půlmaraton, půjde o 7. ročník. S konáním závodu jsou spojena četná dopravní omezení. Kam autem vůbec nezajíždět?

Už dnes je od 15 hodin zákaz parkování na náměstí 1. máje. V den konání závodu, tedy v sobotu, je po celý den zákaz vjezdu na toto náměstí.
Současně budou v sobotu uzavřeny některé ulice: od 7 do 17 hodin budou uzavřeny ulice Jakoubka ze Stříbra a Nerudova.

V 11 hodin bude na 10 minut uzavřena ulice Palackého, protože tudy vede první kilometr závodní trati. Od 11 do 14 hodin bude uzavřena také silnice a cyklostezka v Bezručově údolí.

V Lužické ulici je během soboty vyhlášen zákaz parkování od 7 do 14 hodin.

Na start se postaví více než 500 závodníků v několika kategoriích. Rekord Chomutovského půlmaratonu drží z roku 2021 Jakub Stejskal z Kadaně (1:15:27), v ženské kategorii čeká na přemožitelku nejrychlejšího času Zuzana Rusínová z Ústí nad Labem už od roku 2017 (1:28:25).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru