Hlavní obsah

Šance pro nejlepšího českého boxera Ducára. V Anglii si to rozdá o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další šance ve světě. Nejlepší český profesionální boxer Vasil Ducár si to 30. září rozdá v Londýně o titul organizace IBF v křížové váhy s britským reprezentantem Cheavonem Clarkem. K souboji dojde v aréně vedle legendárního stadionu ve Wembley. „Žebříčkově je přede mnou, takže v případě úspěchu bych se mohl dostat zase výše,“ říká český šampion, který se do ringu vrátí poprvé od červnového duelu s Viktorem Trushem, jejichž střet nakonec vítěze nenabídl.

Foto: Jiří Šimeček

Vasil Ducár s titulem českého šampiona.

Článek

Dvaatřicetiletý Clarke, který se narodil v Jamajce, ale už devět let reprezentuje Velkou Británii, představuje těžkou zkoušku. V profesionální kariéře totiž zatím s šesti výhrami nepoznal hořkost porážky. „Je to zkušený profík, boxuje dlouho a má i medaile z Evropy z amatérského ringu,“ popisuje Ducár svého příštího soupeře.

Český rohovník má naopak za sebou již 22 duelů, hned několik z nich si střihl i v zahraničí. „Jenže zápasy venku mi vždycky o kousek utekly. Naposled s Jordanem Thompsonem, kterého jsem poslal deset vteřin před koncem k zemi a měl problém se zvednout,“ připomíná znojemský rodák loňskou trpkou porážku na body.

„Stejné to bylo i v zápasem s Chrisem Billamem-Smithem, který mě porazil a teď je mistrem světa,“ připomíná Ducár další dva a půl roku starou porážku na body z londýnské arény.

Poslední výpravy do Velké Británie byly tedy z pohledu Ducára neúspěšné, nyní přichází další šance, a to v OVO Aréně, která se nachází vedle legendárního fotbalového stadionu ve Wembley. „Vidíme, že mi chybí jeden stupínek k tomu, abych si mohl taky sáhnout na zápas o titul mistra světa. Je to pro mě obrovská motivace,“ pokračuje Čech, jenž dlouhodobě drží domácí titul v křížové váze.

Do zápasu stále zbývá více než měsíc, domácí šampion poctivě maká. „Už jedeme přípravu a věřím, že se stihnu co nejlépe nachystat. Řeším zahraniční sparingy a taky bych měl vyjet na kemp do zahraničí. Snad to všechno vyjde,“ dodává civilním povoláním policista ze speciálních jednotek.

Reklama

Související témata: