Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kanada má dva nejlepší desetibojaře. LePage slaví zlato před krajanem Warnerem

Novým mistrem světa v desetiboji je Pierce LePage (8909 bodů). Kanadský vícebojař triumfoval před svým krajanem a posledním olympijským vítězem Damianem Warnerem (8804 bodů). Bronz získal Grenaďan Lindon Victor (8756 bodů). Až pátý skončil lídr pořadí po prvním dnu Leo Neugebauer (8645 bodů). Průběh desetiboje hodnotíme v novém Fokus podcastu.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečná disciplína desetiboje a triumf Kanaďana LePage

LePage už letos Warnera porazil v prestižním desetiboji v Götzisu, v Budapešti se vyhoupl do čela v dnešní první disciplíně a už tuto pozici neopustil. V sedmi disciplínách z deseti byl lepší než loni při druhém místě v Eugene a nasbíral o 202 bodů víc.

Olympijský vítěz Warner se v závěrečné patnáctistovce vrátil na stříbrnou pozici. Bronz získal Lindon Victor z Grenady především díky vynikajícím výkonům v hodu diskem a v oštěpu. Disk poslal do vzdálenosti 54,97 m a překonal tak nejlepší výkon šampionátu, který od loňska držel Jiří Sýkora.

Lídr letošních tabulek Němec Leo Neugebauer, který po prvním dnu vedl o třicet bodů, dnes úplně pokazil úvodní překážky a nakonec se propadl až na páté místo. Dvojnásobný mistr světa a světový rekordman Francouz Kévin Mayer v pátek pro zranění odstoupil už po dvou disciplínách.

Poslechněte si nový Fokus podcast z atletického MS:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články