InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Všeználek

    Čtvrtek 2.5 10:00 - Knihovna, Písek

    Veselé pásmo říkanek, básniček, písniček a tvořivého hraní.

  • Hrátky v knihovně

    Čtvrtek 2.5 9:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Neckyáda v Písku opět pobavila. Na Otavu vyrazila netradiční plavidla

PÍSEK - Vodníci, mořská panna, potápěč, egyptská královna Kleopatra s ochránci, partička upírů, nebo třeba celý mlýn i s mlynářem. Nejen to mohli vidět v sobotu 26. srpna odpoledne na Otavě lidé při procházce k Sulanovi. Úderem 14. hodiny totiž od lávky u Portyče vyplula netradiční plavidla, která se účastnila už 20. ročníku oblíbené Neckyády.

Letošní písecké Neckyády se zúčastnilo na osmi plavidlech celkem 32 lidí. Poprvé mezi nimi byli upíři z Albrechtic nad Vltavou, kteří ale vyráželi rovnou na pěti spojených plavidlech. „Říkáme si Hrdlososky, Drákula a jeho družina," představila posádku Tereza Zochová.

Partička z Albrechtic pojala účast ve velkém stylu, na jejich plavidlech nechyběla rakev, ani zásoby krve. Celkem 16 mrtvolně bílých upírů s krvavými zuby vyrazilo na řeku v kostýmech a na jejich hlavách nechyběly ani paruky. „Jsme tu poprvé, původně jsem chtěla přijet do Písku jen jako divák, zmínila jsem ale před partou kamarádů, že bychom se mohli také zúčastnit a oni se toho chytili. Na rozmyšlenou jsme měli 14 dní. Protože máme divadelní ochotnický spolek, hledali jsme v šatnách, co by se dalo použít. Kdysi jsme hráli Drákulu, takže jsme měli kostýmy po ruce," popsala před startem Tereza Zochová.

Neckyáda má v Písku už dlouholetou tradici. Organizátoři z Divadla Pod čarou hodnotí letošní účast osmi plavidel jako zlatý střed. „Největší počet plavidel byl 23 a nejmenší tři. Někteří účastníci plují opakovaně, jiní se přidali letos poprvé," podotkl za organizátory Roman Čada.

Neckyáda odstartovala úderem 14. hodiny od lávky u Portyče a cestu plavidel k Sulanovi z břehů sledovaly desítky diváků. Do cíle dorazila v pořádku všechna. A všichni účastníci si tak převzali v cíli odměnu. „Tašku s odměnou a diplom dostávají všichni, od vyhlašování prvních tří míst jsme upustili, ocenění si zaslouží každý," podotkl Roman Čada.

V 16 hodin pak odstartoval v Hospůdce u Sulana další program pro děti i dospělé a v 19 hodin zahraje Beelee beat z Deelee.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace