Hlavní obsah

Staněk skončil v závodě formule 2 v Zandvoortu jedenáctý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český pilot Roman Staněk obsadil v závodě formule 2 v Zandvoortu jedenácté místo. Od bodované desítky dělilo jezdce stáje Trident deset sekund. Vyhrál Francouz Clément Novalak před Zanem Maloneym z Barbadosu a Jakem Crawfordem z USA.

Foto: Profimedia.cz

Český pilot Roman Staněk na archivním snímku.

Článek

Závod na okruhu nedaleko Amsterodamu opět ovlivnilo nepříznivé počasí, kvůli kterému byl zrušen sobotní sprint a neudělovaly se body. Dnes se na mokré trati začalo letmým startem a skončilo se kvůli časovému limitu pro maximální délku závodu.

Devatenáctiletý Staněk si po startu z dvacáté příčky postupně polepšil až na jedenáctou pozici. Na lepší umístění dosáhl pouze ve čtyřech závodech, ve kterých bodoval. Jeho maximem je páté místo ze sprintu v Rakousku.

V průběžném pořadí je Staněk se ziskem 13 bodů na 19. místě. V čele průběžného pořadí je Francouz Théo Pourchaire (168 bodů) před Frederikem Vestim z Dánska (156), kteří dnešní chaotický závod nedokončili.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami probíhá Živě
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.